Geçen hafta yaşanan olayda yabancı dil öğretmeni B.T, sınıftaki öğrencilerden bir tanesine hakaret etti, kafasını kapıya vurdu. Bunun üzerine öğrenci konuyu ailesine iletti ve aile de emniyet müdürlüğüne gelerek şikayetçi oldu. Olayın patlak vermesi üzerine 50’ye yakın öğrenci ve veli, B.T. hakkında sert davranışlarından dolayı şikayetçi oldu. B.T.’nin öğrencilere son 1 yıldır özellikle ders sırasında ve teneffüste sözle cinsel tacizde bulunduğu da iddia edildi.
Şikayetler üzerine öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan B.T, ardından savcılığa çıkarıldı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili bazı öğrenciler ise Muğla Çocuk Şube’sine götürülerek ifadeleri alındı.
MÜFETTİŞ GELDİ
Olayın patlak vermesi üzerine Dalaman Kaymakamlığının talimatı ile idari soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen müfettişler okulda inceleme başlatırken, suçlamalara maruz kalan öğretmen B.T.’nin izin aldığı öğrenildi. B.T.’nin raporlar doğrultusunda soruşturma bitinceye kadar Dalaman Kaymakamlığınca açığa alınacağı belirtildi.
Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, öğretmen hakkında şikayetler üzerine adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturma başlattıklarını belirterek "Müfettişlerin yaptıkları inceleme ve hazırlayacakları raporlar doğrultusunda işlem yapılacak, şu an soruşturma devam ediyor” dedi.