Sabancı Müzesi'nde açıklamalarda bulunan Majidi, dünyanın İslam hakkında çok az bilgisi bulunduğunu belirterek, "Batıda İslam hakkında çok yanlış görüşler var. Sanki İslam Taliban’dan ibaret gibi algılanıyor. İslam dini terörist dini gibi algılıyorlar. Yani İslam hakkında çok az bilgileri ve düşünceleri vardır" dedi. Kesinlikle reklam peşinde olmadığını belirten İranlı yönetmen Majidi, Hz. Muhammed’i (sav) tanımak için doğumundan ölümüne kadar süre gelen hayatını gerçek anlamda anlatan 3 saatlik bir sinema filmi olacağını kaydetti. Filmde Hz Muhammed’e olan saygıdan dolayı yüzünü göstermeyeceklerini ifade eden Majidi, "Aslında dinde böyle yasak yok. Ama saygıdan dolayı göstermeyeceğiz.

Filmde fizik olarak görünüyor ama yüzü gözükmeyecek Hz. Muhammed’in (sav) çocukluğundan peygamberlik dönemine kadar süren hayatını ele alacağız. Bir diğer nedeni de ulemalar bu konuyu çok sıkı tuttular. Sinema iyi fikirleri dünyaya iletebilir. Ama çok zor. Çünkü radikal fikirler var. Bu radikal düşüncelerle ortayı bulmak çok zor. Örneğin Taliban düşüncesi görüntü haramdır diyor. Suudi Arabistan da görüntü haramdır diyor. Bu İslam’ın sözü değil. Bu o kültürle alakalı. İslam’ın bakışı değildir" şeklinde konuştu. Film için 4 yıldır araştırma yaptıklarını dile getiren Majidi konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"2 yıldır proje hakkında çalıştık. İran’da Mekke ve Medine’yi anımsatan büyük platolar kurduk. Film için İranlı mollalarla ve Türkiye’deki Ulemalarla görüş aldık. Dünyanın birçok Müslüman ülkesi destek vermek istiyor. Hatta Türkiye’deki Diyanet İşleri Başkanlığı da destek vermek istiyor. Bu proje ile maddi olarak destek almadık ve istemedik zaten. Özel olarak destek aldık. Yabancı ortak olmayı çok istediler. Ama kendi bakış açımızla çekmek için kabul etmedik. Türkiye çok istiyordu. Ama senaryo hakkında oturup konuşmak istediler. Türkiye’de TRT ile konuşmuştuk. Diyanet İşleri Başkanlığı ile konuştuk. İyi bakıyorlar bu filme. Hiçbir Müslüman ülkede bu filme maddi katkısı yok ama manevi fikirleri ve destekleri vardır. Filmin bütçesi 50 milyon dolar. Biz bu bütçenin tamamını kendimiz karşılayacağız. Filmin yarısı tamamlandı. Geri kalan yarısı için çalışmalar devam ediyor. Bütün oyuncular İranlı oyunculardan oluşuyor.

Bir yıl boyunca bütün İran’ı gezerek yetenekli gençleri topladık. İtalya’dan birçok yönetmen bu filmde görev alıyor. Bu proje sadece İran’ın değil İslam aleminin projesidir. Batı dünyası 200’e yakın Hz İsa’yı anlatan film, 80’e yakın Hz Musa’ı 40’a yakın Buda’ı anlatan filimler ve sinema çekildi. Ama peygamber efendimiz hakkında bugüne kadar sadece 2 film çekildi. Çağımız iletişim çağıdır. Bu filme sadece İslam gözüyle bakmadık. Herkes bu filmi izleyebilir ve sevebilir. İnsan bakışıyla baktık. Problem çıkmaz.”