Sadece kids games kategorisinde değil her yaşa hitap eden bir oyun Pokemon! Artık tüm dünya üzerinde her köşe başından bir pokemon avcısı çıkabiliyor.

Üstelik sadece sokaklarda ya da caddelerde değil, aynı zamanda birçok farklı AVM’lerde ya da daha bunun gibi birçok değişik noktada adeta pusuda bekleyen pokemon oyunu hayranları, çoğu zaman günü nerdeyse bütün bir günü dışarıda ve hatta sadece belli pokemon campaign noktalarda geçiriyor.

Hatta bu oyunu ticari bir duruma dönüştürenler de var. İnternette biraz araştırma yapanlar görecek ki pokemon yakalama başına ücret isteyen birçok kişi de türemiş durumda. Fakat şu an için Türkiye’de resmi olarak yayınlanmadığından dolayı bu oyunu oynamak isteyen birçok farklı oyun sever internet APK dosyalarını indirerek cep telefonuna kuruyor ve daha sonra da oyunu oynamaya başlıyor. Pokemon Go Oyunu Genel olarak bir mobil oyun olması ile cep telefonlarında ya da her hangi bir tablet aracılığı sayesinde oynanan bu son derece kaliteli oyun, hem android hem de İOS formatlarında oynama fırsatı vermektedir. Bunun için de android adına internetten APK dosyaları indirilerek cep telefonuna kurmak yeterli olacaktır. İphone için ise yurt dışı kaynaklı bir internet mağazasından indirilerek bu son derece keyifli oyun oynanabilmektedir. Bu oyunun temel amacı birbirinden farklı karakterlere ve aynı zamanda güçlere ve şekle sahip pokemonları yakalamaktır. Bu pokemon türleri güç özelliklerine göre de son derece farklılıklar oluşturmaktadır. Bu yüzden bazı pokemonları yakalamak son derece kolay olurken, bazı pokemonlar ise oldukça farklı ve uzak noktalarda, aynı zamanda da nadiren çıktıklarından dolayı bulmak oldukça zordur.

rneğin en son gelen haberlerde çok az görünen bir pokemon türü olan Snorlax, okyanusun ortasında belirmiş ve bunun için de pokemon çılgını birçok kişi buraya gitmek için harekete geçmiş. Farklı Türde Pokemonlar Birçok farklı türde pokemon monsters bulunmaktadır ve bu pokemon türleri yaşayış yerlerine göre ayrılmaktadır. Bunlar arasında su pokemonları ya da çimen pokemonları, elektrik ve ateş pokemonları ile psişik pokemonları bulunmaktadır. Bu nedenden dolayı da birçok farklı ve özellikle de nadir pokemonlar farklı ülkelerde ortaya çıkabilmektedir. Yani bir pokemon her ülkede ortaya çıkmamaktadır. Diğer bir yandan Pokemon Go oyunu telefona kurulduktan sonra da her hangi bir mail yolu ile hesap açılarak oyuna girilebilmekte ve bu keyifli oyun oynanabilmektedir.