İstanbul yerel medyasının Metris’ten yönetilen kalemşörleri ve tv yorumcuları, baktılar ki artık ‘kupa cidden’ gidecek hemen tornistan yaptılar. ‘Metris’tekiler arpamızı kesecek!’ telaşına düşüp taktik değiştirdiler.
Trabzonspor camiasını ‘o kupa hakkınız ama alırsanız efsane ruhu öldürürsünüz’ diye ikna edip, Trabzon’u da ‘kupaya tenezzül etmiyoruz. Sizin olsun’ edasına sokmaya çalışıyorlar.
Pes doğrusu!!!
İnanın onların bu Bizans oyunlarını, İsrail gizli servisi MOSSAD ajanları bile düşünemez!
***
Daha neler göreceğiz bakalım!
Yılmaz Özdil de ‘Trabzon’a mektup’ başlıklı dünkü Fanatik Gazetesi’ndeki köşesinde diyor ki; “Trabzonspor denilen kavram, TOKİ binası değildir, anıttır… Almayın o kupayı!”
Aklı sıra Trabzonspor üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı vuracak! Trabzonspor taraftarını O’na karşı kışkırtıp aşağı oturtacak!
***
Yılmaz Özdil Bakan Erdoğan Bayraktar’ın Oflu olduğunu hiç hesaba katmadı. Bütün dünya bir araya gelse O’na karşı dursa, hatta bu Trabzonlu bile olsa, ‘O kupanın alınması ve  tarafsız ortamda hukuki sürecin işletilmesi için elinden geleni yapacaksa yapacaktır.’ Diğer siyasiler gibi; ‘İstanbul’dan oy kaybederim, şimdi konuşmak olmaz. Sonra konuşuruz. İstanbul medyası beni tefe koyar’ diyerek kıvırtmaz!
Aynı yazısında Trabzonluya da, ’O kupa hakkınız ama böyle verilen kupalar efsane takıma leke sürer’ mesajını veriyor.
***
Yılmaz Özdil sen bunları yazacağına;
Fenerbahçe camiasına mektup gönder ve o mektuba şunları da iliştir;
‘Bu kupaya leke sürüldü! Artık şaibeli olan bir ligin şampiyonusunuz! Başkanınız ve yöneticileriniz hapiste! UEFA sizi şampiyonlar ligine almadı! Türkiye Futbol Federasyonu sizi ligde tutmak için kırk dereden su getiriyor! Yeter artık! Müzenizde utanç abidesi olarak tutuğunuz o kupayı Trabzonspor’a verin ve tarihinizi lekelemeyin’
***
İzmir fatihi Özdil yazının sonuna, ‘Ama hakkı bile olsa “Verilmiş” bir kupa, Trabzonspor efsanesinin sonu demektir’ diyorsun ya… Bak sen şunu iyi anlayıver; 1-1 biten Orduspor Fenerbahçe maçı sonrası ‘Güç dengesi değişti. Hakemlerde bunu anladı’ diyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın sözlerini manşetine çekip, ‘Neyin güç dengesi değişti! Önceden güç sizden yana mıydı? Hakemler sizden yana düdük mü çalıyordu?’ diyerek gündeme bile taşıyamayan ancak, Bakan Bayraktar’ın lafını manşetine taşıyıp, ‘Neyin ince ayarı!’ diyerek eleştiren gazetenin bir yazarısın…
Sen Yılmaz Özdil! Sen…
Sen haktan bahsedecek en son kişisin!
Ayrıca Trabzon’a böyle bir mektup gönderecek kadar haddine olmayan bir işe bulaşmakta da haklısın.. Neden mi? Otellerdeki odalarını açtırıp, özel açıklamalar yaptıkları o gazetelerde böyle mektuplar çıkıyorsa…
Özdil senin kabahatin yok ki! Kabahat; Trabzonspor yönetiminin…
Hakkı olan bu kupayı UEFA kararını vermesine rağmen müzesine getiremeyip üstüne üstlük, kendi takımı ve taraftarını düşüneceğine, TFF’yi rahatlatmak için, ‘Şimdi karar alınırsa kaos çıkar. Lig kapanır’ diyerek Polyannacılık oynayan bir başkanı varken; Sen bize çok daha mektuplar gönderirsin!