Ailesi tarafından hastaneye götürülmek istenen talihsiz Melike, otomobilin arka koltuğunda kucağına uzandığı annesinin kollarında son nefesini verdi.


Merkez Nilüfer İlçesi’nde Alara İlköğretim Okulu 8’nci sınıfa giden Emine ve Tahir Sakin çiftinin üç çocuğunun ortancası Melike Sakin, geçen pazar günü dişinin şidetli ağrıması üzerine saat 23.30 sıralarında babası ve annesi tarafından Merkez Yıldırım İlçesi’ndeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne getirildi.

KİMLİĞİNDE TC NUMARASI YOK DİYE BAKILMADI’ İDDİASI
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde, yenilemediği nufus cüzdanında TC kimlik numarası bulunmadığı için kızına bakılmadığını öne süren Tahir Sakin, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Sağlık merkezinde Melike’ye bakmadılar. Biz de hemen yanında bulunan Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik. Burada kızıma ağzını açtıran nöbetçi doktor, dişinin iltihap yaptığını söyleyip, kendisine antibiyotik ilaç yazdı, rahatlaması için de iğne vurdular. Bizde eve döndük. Pazartesi ve Salı günü okula giden Melike, dün derste rahatsızlanmış. Sınıf öğretmeninden izin istemiş. Fakat öğretmeni karnı ağrıyan kızıma izin vermemiş. Bunları, akşam eve gelen kızım bize anlattı. Akşam saatlerinde bir anda rahatsızlanan Melike bizi korkuttu. Otomobile koyarak kendisini yakında bulunan Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne getirmek istedik. Arka koltukta annesinin kucağına uzanan yavrum, seyir halindeyken annesinin kollarında can verdi. Çılgına döndük. Belki kurtarılır diye Dörtçelik Hastanesi’ne getirdiğimiz yavrumuz doktorların tüm müdahalesine rağmen geri döndürülemedi. Kızıma bakmayan sağlık merkezinden, ona ilaç yazan doktordan ve eve göndermeyen öğretmeninden şikayetçiyim."

TOPRAĞA VERİLDİ
Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Atli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapılan Melike Sakin, bugün öğlen Minareliçavuş Mahallesi’ndeki camide kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kucağında ölen kızının ardından gözyaşı döküp ağıtlar yakan Emine Sakin, sarıldığı kızının tabutundan güçlükle uzaklaştırılıp sakinleştirilmeye çalışıldı.


ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, iddiaları çok yönlü olarak araştırdıklarını gerekirse soruşturma başlatacaklarını söylerken, Alara İlköğretim Okuli yöneticileri ise ölen öğrencilerinin sınıf öğretmeninden eve gitmek İçin izin istemediğini öne sürdü.