Şırnak’ta bugün sabah saatlerinde sivilken teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan askerin, Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçe nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Emet (28) olduğu belirtildi.
Edinilen bilgilere göre, olayın Şırnak Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldiği aktarıldı. Sivil giyimli olduğu belirtilen Emet’in evinin önündeyken teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla vurulduğu kaydedildi. Olayın ardından Şırnak Devlet Hastanesi’ne yaralı olarak kaldırılan Emet’in yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi. Olayın ardından bölgeye zırhlı araçlarla sevk edilen özel harekat polisleri, kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlattıkları aktarıldı.
Saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Emet’in 6 yıllık asker olduğu öğrenildi. 5 kardeşi olan Emet’in, Özlem Emet ile evli olduğu, biri 2 diğeri ise henüz 4 aylık iki çocuğunun olduğu öğrenildi. Şehidin babası Rüstem ve anne Nurten Emet’in Bolvadin ilçesinde Bademli Mahallesinde oturdukları aktarıldı.
(İHA)