Tarım İl Müdürlüğüne bağlı Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğünde kaloriferci olarak çalışan Özer Yılmaz (44), 1997 yılında, eşi İsminaz Özer (42) ile birlikte toplam 5 kişinin bulunduğu otomobilin kontrolünü kaybetmesi sonucu kaza yaptı.



Kazada ağır yaralanan İsminaz Özer, 15 yıldır solunum cihazına bağlı ve boğazından aşağısı felçli olarak yaşamını sürdürürken, Özer Yılmaz, eşini yalnız bırakmayarak günlük bakımıyla ilgileniyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da eşine gül alarak Sevgililer Günü'nü kutlayan Özer Yılmaz, yaklaşık 15 yıldır yatalak olan felçli eşine ve 2 çocuğuna kendisinin baktığını belirterek, "Eşimi çok seviyorum. Çok mutluyuz, eşimin mutluluğu bana ve çocuklarıma yansıyor. Dönemin aileden sorumlu devlet bakanına çok teşekkür ediyorum. Evimiz Bodrum katında olduğu için eşim uçan kuşları ve doğan güneşi göremiyordu. Bizlerin sesini duyarak evimin pencerelerini açtırdı. Devletimiz her zaman yanımızda oldu. Hasta bakım parası çıkardı. Bizlere büyük destek oldu" dedi.

Tüm evli çiftlere de öğütte bulunan Yılmaz, "Nikah memurunun 'iyi günde, kötü günde, sağlıkta ve mutlulukta' sözünü herkesin tutmasını diliyorum. İyi günde, kötü günde, vermiş olduğumuz sözü bir ömür boyu tutmalıyız. 15 yıldır felçli olan eşime bir gün 'of' demeden baktım ve bakmaya devam edeceğim" diye konuştu.

İsminaz Özer ise eşinin bu yıl da gül vererek Sevgililer Günü'nü kutlamasının kendisini çok mutlu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Birbirimizi evlendiğimiz günkü gibi seviyoruz. Her zaman yanımda, hastalığımla mücadele ediyor. Şükürler olsun, bir gün 'öf' bile demeden baktı. Makine ile de olsa nefes alıyorum. Camdan kuşları, çocukları ve doğan güneşi görüyorum. Allah'a şükürler olsun. Eşim beni çok seviyor. Çocuklarım benimle çok ilgileniyor. Bunlar benim için en büyük Sevgililer Günü hediyesidir. Eşim hava güzel olduğunda arabayla beni gezdiriyor. Bana olan sevgisi ve saygısından dolayı hiçbir zaman kendimi yatağa bağlı yaşayan biri olarak görmedim. Bunu bana hiçbir zaman hissettirmedi."