Bazen yaptığımız hareketler ve söylediğimiz sözler ilişkimizi mahvedebilir. Özellikle de çok savunmasız olduğumuz ve yalın olduğumuz "yatakta" çok dikkatli davranmak gerekiyor! e-kolay'ın hazırladığı önerilerileriokuyun ve onun sizden soğumasını önleyin...

Bazılarımız yatakta ne yapacağını doğuştan biliyor gibidir. Bazılarımız ise yanlış bir şey söylemekten ve yapmaktan o kadar çekinir ki elini, kolunu nereye koyacağına bir türlü karar veremez ve sonuç olarak rahatlayamadığı gibi hiçbir şekilde zevk alamaz.
Eğer siz de ikinci kategoriye dâhil olduğunuzu düşünüyorsanız, hazırladığımız yasaklar listesi elinizin altında. Listemize göz atarken, her ilişkinin birbirinden farklı olduğunu unutmayın. Her çiftin arasındaki iletişim, espri anlayışı, yakınlık gibi faktörler farklılık gösterir. Aşağıda bahsettiğimiz şeylerden bazıları partnerinizle aranızda sorun yaratmayabilir. Asıl önemli olan, karşınızdaki kişiye, size yapılmasını istemediğiniz şeyleri yapmamanız ve size söylendiğinde kinci olabilecek yorumları dile getirmeden empati kurmanız. Tabii bu özeni hak ettiğini düşünmüyorsanız o başka!

1) Camı açmayın, terlediğinizden yakınmayın, kısacası sürekli sıcaklık derecesini dert edip konsantrasyonunu bozmayın.
Bu arada, yapılan araştırmaların, sıcak bir ortamda yapılan seksin iki tarafa da daha çok zevk verdiğini gösterdiğini belirtelim.

2) Çalan telefonu yanıtlamayın veya mesaj atmayın.
Onunla birlikte değilken en yakın arkadaşınızla her şeyi paylaşmakla, "Şu an kiminle olduğuma inanamazsın" mesajı yazmak arasında dağlar kadar fark var. Üstelik anılarınızı paylaşmak (ve belki de onlara gülmek) için daha çok zamanınız var.

3) "Doğum kontrol hapımı almış mıydım?" demeyin.
Eğer çocuk yapmaya çalışmıyorsanız buna dikkat etmeniz çok önemlidir. "Kontrolü" elinizde tutmak elbette güzeldir ama eğer düzenli bir şekilde almayı unutacaksanız başka bir yöntem kullanmanız çok daha faydalı olabilir.

4) Yemek yiyormuşçasına ısırmayın.
Küçük ısırıklar erotik olabilir ama elbette sevgilinizin canını yakmamak şartıyla.

5) İlişkinizin geleceği hakkında ahret soruları sormayın.
İlişkinizin ciddileşme şansı varsa bile böyle konuşarak onu kendinizden uzaklaştıracağınızdan kesinlikle emin olabilirsiniz.

6) Fıkra anlatmaya, taklit yapmaya ve onu gıdıklamaya kalkışmayın.
Erkeklerin, kendilerini güldüren kadınlardan hoşlandıkları bir gerçek. Ama yatakta birlikte gülebilmek ne kadar önemliyse, Temel'in maceralarından bahsetmek de bir o kadar soğutucu olabilir.

7) Göbeğinin ne kadarda şirin olduğunu sakın söylemeyin.
Özellikle göbeğine isim takmak, geri dönüşü olmayan yoldan "inişe" neden olabilir. Selülitlerinize "portakalcıklarım" denmesini istemezdiniz değil mi?

8) Evcil hayvanınızın odaya girmesine izin vermeyin.
Köpeğiniz Kont’un şaşkın bakışlarıyla karşılaşmayı da, ayak parmaklarınıza saldıran kediniz Sarman’la uğraşmayı da emin olun istemezsiniz.

9) Dedikodu yapmayın.
Arkadaşınızın iş yerinde yaşadıklarını veya sevgilisiyle arasının kötü olduğunu yatakta anlatmayın.

10) Rastgele noktalarına dokunup arka arkaya "Bu güzel mi, hoşuna gitti mi, burası nasıl?" diye sormayın.
İletişimin ne kadar önemli olduğunu kesinlikle yadsımıyoruz; ancak biraz dikkatlice yapılan bir gözlemle, onun nelerden hoşlandığını anlayabilirsiniz.

11) Sigaranın yataktaki performansa olan kötü etkilerinden bahsetmeyin.
Hatta bu konuyla ilgili herhangi bir olumsuz ifade kullanmayın. Sevdiğiniz birinin gururunun incinmeye bu kadar müsait olduğu bir anda "bel altından" vurmak kimseye bir şey kazandırmaz.

12) Onu şöyle bir süzdükten sonra ışıkları kapatmayı teklif etmeyin.
Karşınızdakinin özgüvenini sarsmak için daha kestirme bir yol olamaz. Mum ışığını deneyin. Manzaradan yine de memnun kalmadıysanız, yol yakınken oradan uzaklaşın.

13) Uyuyakalmayın.
Daha da fenası, uyuyor numarası yapmayın. Sevişmek istemiyorsanız veya çok yorgunsanız bunu söylemeniz karşınızdakini daha az kıracaktır.

14) Üzerinizden çıkardığınız kıyafetleri yavaş yavaş katlayarak düzgünce sandalyenin üzerine yerleştirmeyin.
Bırakın gömleğiniz buruşsun. Şimdi bunları düşünmenin zamanı değil!

15) Para konularını konuşmayın.
Kredi kartı borçları ya da ödediğiniz yüklü hesabın konuşulması sizden soğumasına yol açabilir.

16) Kumandayı uzatmasını istemeyin.
Gerçekten, televizyon hâlâ açık mı? Kumandayı, yalnızca kapatmak için istemeniz kabul edilebilir. Bayıldığınız diziyi kaçırmak istemiyor olabilirsiniz ama yatakta olduğunuzu lütfen unutmayın.

17) Leke çıkarıcı getirip hışımla sevişmenin başında yediğiniz kremşantili çileğin lekesini çarşaftan çıkarmaya uğraşmayın.
Çamaşır yıkama sırasının ona geldiğini söylemek çok daha etkili ve daha az sinir bozucu olabilir emin olun!

18) Vahşi bir kaplan, coşkun bir sel gibi davrandığını söylemeyin.
İltifatlar yalnızca samimi olduklarında etkileyici olur, unutmayın. Kimi zaman onun iyiliği için yaptığımızı düşünsek de, birine bu kadar yakınken yapmacık tavırlar çok daha net görülür.

19) Yemek siparişi vermek için sevişmeye ara vermeyin.
Dolu bir mideyle hareket etmeye haliniz kalmayabilir. Yemeği her şey bittikten sonra düşünün.

20) Zamanlamasıyla ilgili cesaret kırıcı yorumlar yapmayın.
Erkekler hayattaki her konuda olduğu gibi yatakta da performanslarıyla ilgili eleştiri almaktan hoşlanmazlar. Bunu aklınızdan hiç çıkarmamaya çalışın.

21) Makyajınızın dağılmasından sakın korkmayın.
Gözlerinizi öpen bir erkeğe hayır demek için yatak gerçekten kötü bir yer. Rimelinizi tazelemek için de. Kostüm partisine kedi kadın makyajıyla gitmediyseniz, nasıl göründüğünüzden çok neler hissettiğinize ve partnerinize neler hissettirdiğinize yoğunlaşmayı deneyin.

22) Ne kadar daha devam edeceğini sormayın ve sıkıldığınızı ona belli etmeyin.
Evet, hiçbir yere varmayan çabalara karşıyız, ama bunun için partnerinize şikâyet etmek yerine iletişim kurmanızı öneririz.

23) Ortaokul arkadaşınızı Facebook’ta, bulduğunuzu anlatmayın.
Bunun yataktaki hiçbir erkeği çok da ilgilendirmeyeceğini belirtelim.

24) Ona hayretle baktıktan sonra "Ama ayakların çok büyüktü!" demeyin.
Şehir efsanelerine sakın kanmayın.

25) Johnny Depp hakkındaki fikirlerinizden veya Gael Garcia Bernal'in seksapelinden bahsetmeyin.
Hepimiz ne kadar çekici olduklarını biliyoruz. Erkekler bilmek istemiyor. Bunu kabullenelim.

26) Başucunda duran fotoğrafına bakıp eskiden ne kadar kaslı olduğunu söylemeyin.
Yatakta onun moralini bozmak istemezsiniz sanırız.

27) Ailenizle ne zaman tanışacağını sormayın veya herhangi bir şekilde ailelerden bahsetmeyin.
Annenizle tanışmasını istemeniz gayet doğal ama bunu hayır diyemeyeceği bir pozisyondayken söylemeniz karşınızdaki erkeği zor durumda bırakabilir. Ayrıca sevişirken anne- babanızı düşünmesi rahatsız edici olabilir, değil mi?

28) Sakın ona eski sevgilinizin adıyla hitap etmeyin.
Sadece yataktayken değil, hiç bir şekilde! Bu, eski sevgilinizi unutamamış olduğunuzu gösterir ve karşınızdaki erkeği doğal olarak kırabilir. Bu tür bir durumla karşılaştıysanız, belki de öncelikle kendi içinizde çözmeniz gereken bir ikilem vardır. Bu tek gecelik bir ilişki bile olsa, kimse başkasına benzetilmekten veya başkasıyla karşılaştırılmaktan hoşlanmaz. Eğer isim hafızanıza güvenmiyorsanız, ona isimle değil bir sıfatla seslenmeyi deneyin. Belki bu sayede pot kırmaktan kurtulabilirsiniz.