Karlı karışık yağmur ve kar yağışları haftanın ikinci yarısında yurdun Doğu kesimlerinde Ankara'nın yükseklerinde Perşembe ve Cuma günü de iç ve Doğu kesimlerinin tamamında karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Cuma günü Ankara'da kar bekleniyor

Uzmanlar çok kuvvetli bir kar yağışı beklemediklerini fakat yılın ilk karı olması sebebiyle vatandaşların hazırlıksız yakalanmaması gerektiğini vurguladı.

Fırtına şeklinde esecek lodosun ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtildi.

Uzmanlar ayrıca vatandaşları soba zehirlenmelerine karşı da uyardı.

BAZI İLLERDE BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Ülkenin büyük bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamaların meydana gelebileceğini belirterek, soba ve doğal gaz zehirlenmelerine karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Muğla, öğle saatlerinden itibaren Antalya il merkezi ve doğu ilçelerinde, akşam saatlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı kesimleri ile Çorum, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 Kg/Metrekare) olacağı tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının batı bölgelerde genellikle 5 ila 7 derece, Marmara'nın güneyi ve Kuzey Ege'de 6 ila 10 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

-RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden Marmara'nın güneyi, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 Km/Saat), İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu'da kuvvetlice (30-50 Km/Saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, vb.) vatandaşlar ve ilgililer dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı. (17)
ANKARA: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. (17)
İZMİR: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı. (19)
ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı. Yağışların akşam ve gece saatlerinde kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (20)
ANTALYA: Parçalı, çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren il merkezi ve doğu ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde doğu kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. (20)
SAMSUN: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı. (22)
VAN: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde saatlerinde yer yer sisli. (10)
ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak, gece saatlerinde yüksekleri yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde saatlerinde yer yer sisli. (10)
DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde sisli, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı. (15)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah ilk saatlerde yerel olmak üzere Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın sabah saatlerinde bölgenin güneyinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden, gece saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, güney ve iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden, gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s), sabah Güney Ege Kıyıları'nda kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Antalya il merkezi ve doğu ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli(40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Kayseri çevrelerinde sis bekleniyor. Rüzgarın batısı ile zamanla bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile gece saatlerinde Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya, Erzincan, Tunceli ve Elazığ ile akşam saatlerinde Bingöl, Muş ve Erzurum çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde batısı, gece saatlerinde bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.