Özellikle bu sezona tarihi filmlerin damga vurması bekleniyor. Bunlardan ilki de gelecek hafta vizyona girecek olan Sinan Çetin yapımı “Çanakkale Çocukları”..

Yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte sinemaseverler yavaş yavaş salonlara akın etmeye başladı. 50’si gösterime hazır, yaklaşık 20 tanesi çekim aşamasında olan yeni sezonun Türk Filmleri bayağı ses getirecek cinsten. Daha çok tarihi filmlere imza atan yapımcıların gişede nasıl bir sonuç alacağı ise merak konusu.

28 Eylül Cuma günü gösterime girecek olan ve başrollerinde Haluk Bilginer, Oktay Kaynarca, Yavuz Bingöl, Rebekka Haas Çetin, Wilma Elles, Demir Demirkan, Orfeo ve Cemo Çetin’in oynadığı bir Sinan Çetin yapımı olan “Çanakkale Çocukları” filmi merakla bekleniyor. Bir annenin çocuklarını savaştan alma çabasının anlatıldığı filmin konusu kısaca şöyle:

“Bir anne rüyasında iki oğlunun Çanakkale savaşında birbirini öldürdüğünü görür. Üstelik biri İngiliz diğeri Osmanlı siperindedir. Bunu kocası Kasım Bey’le paylaştığında kocası onun delirdiğini düşünür. Ancak evlatlarının tehlikede olduğunu hisseden annenin durmaya niyeti yoktur… Bir annenin yüreğindeki sesin peşine takılarak çıktığı bu yolculuk Çanakkale Savaşının kanlı meydanlarına kadar onu sürükleyecektir… İki ayrı cephede iki düşman kardeş…”

Trabzon Royal Sinemaları İşletme Müdürü Sinan Çürük bu sezon bayağı iddialı filmlerin gösterime gireceğini belirterek tarihi filmlerden rekor sayıda izleyici beklediklerini söyledi. Türk insanının tarihe karşı büyük bir merak içinde olduğunu vurgulayan Çürük, “Bu sezon izleyici filme doyacak. Hemen hemen her hafta birbirinden kaliteli ve ses getirecek yapımlar vizyona girecek. Sinemaseverler beğendikleri oyuncuları farklı rollerde görecekler. Salon sayımızı 6’ya çıkardık. Eylül ayı itibariyle 40 kişilik salonu Trabzonlular’ın hizmetine sunmaya başladık. Türk Sineması her geçen gün ivme kazanıyor. Çok kaliteli yönetmenler yetişiyor. Bunun yanında kaliteli çekimler, montaj ve seslendirme de var. Hepsi birleştiğinde ortaya muhteşem bir eser çıkıyor. Ben Türk Sineması’nın geleceğinden oldukça umutluyum” Diye konuştu.