KONYA’da döküm ustası 32 yaşındaki Celil Y., iddiaya göre, eşi 25 yaşındaki Ş.Y.’yi telefonla taciz edip, cinsel ilişki teklifi eden arkadaşı inşaat işçisi 28 yaşındaki İsmail Özkan’ı, başından ve göğsünden tabancayla vurarak öldürdü. Olayla ilgili Celil Y., eşi Ş.Y. ve kardeşi Sefer Y., gözaltına alındı.
Olay, dün saat 13.15 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Mehmet Akif Mahallesi Mübadele Sokak’ta meydana geldi. Celil Y., iddiaya göre, arkadaşı İsmail Özkan’ın, 2 çocuk annesi eşi Ş.Y.’yi telefonla taciz edip, cinsel ilişki teklifinde bulunduğunu öğrendi. Celil Y., bunun üzerine dün işyerinden "Çocuğum hasta hastaneye götüreceğim" diyerek izin aldı. Ardından kardeşi 27 yaşındaki kardeşi Sefer Y.’yi de yanına alarak, Özkan’ı arayıp buluşma teklif etti. İsmail Özkan ve iki kardeş buluştukları sokakta tartışmaya başladı. Bu sırada Özkan, cebindeki biber gazını çıkartıp, iki kardeşin üzerine sıktı. Celil Y. ise kardeşinden aldığı tabancayla Özkan’a ateş açtı.
Başına ve göğsüne isabet eden 6 mermiyle kanlar içinde yere yığılan Özkan, çevredekiler tarafından çağrılan ambulansla Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 çocuk babası İsmail Özkan yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.
Olay yerinde boş mermi kovanları ve biber gazı kutusu bulan polis, görgü tanıklarının verdiği eşkal üzerine, şüpheli kardeşlerden Sefer Y.’yi yakın bir sokakta yakalayıp gözaltına aldı. İlk sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Sefer Y., ”Benim yanımda kimse yoktu, İsmail Özkan ile tartıştık. Tartışmanın ardından yanından ayrıldım. Öldürüldüğünü bilmiyorum." dedi.
Araştırmayı derinleştiren polis, Sefer Y.’nin yanında bulunan kişinin ağabeyi olduğunu saptadı. Olayın ardından eve gidip ruhsatsız tabancayı sakladıktan sonra kıyafetini değiştirip işine dönen Celil Y., işyerinde gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden Celil Y., İsmail Özkan’ın eşi Ş.Y.’yi telefonla taciz edip, cinsel ilişki teklif ettiği için öldürdüğünü, Özkan’ın daha önce de kendisinin cep telefonunu alıp geri vermediğini iddia etti.
Bunun üzerine Ş.Y. de ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.
Celil Y., eşi Ş.Y. ve kardeşi Sefer Y., sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.