İstiklal Caddesi'ndeki 4 katlı Cercle d’Orient (Serkildoryan) kompleksinde restorasyon projesine girişen Emek İnşaat ve İşletme AŞ'nin 2010'da açtığı tahliye davasında İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararını değerlendiren Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, "tahliye kararının yerinde olduğuna" karar vermiş ve Emek Sineması ile simgeleşen hukuk mücadelesi sona ermişti. Yargıtay’ın tahliye kararına olur vermesinin ardından binayı tahliye işlemleri başlamıştı.

Yetkililer, bugün aralarında tarihi İnci Pastanesi’nin de bulunduğu son kiracıları çıkarmak için binaya geldi. Tebligatın kendilerine ulaşmadığını savunan esnaf ile yetkililer arasında arbede çıktı.

Kendilerine mahkeme kararının ulaşmadığını savunan işletme sahibi Musa Ateş, yetkilileri suçladı. Ateş, “Bize öncesinde bir tebligat yapılıp, 'Şu güne kadar müsaadeniz var. Dükkanları boşaltın denilmedi” diye konuştu. Pastane çalışanları ile polis nezaretindeki görevliler arasında çıkan arbedeye müdahale eden polis, tarafları sakinleştirmeye çalıştı. İş yerindeki masa ve sandalyeler araçlara yüklenirken, pastanenin adı ile özdeşleşen profiteroller de halka dağıtıldı