Sinop’un Boyabat İlçesi 75’inci yıl Devlet Hastanesi’nde memur olarak çalışan 2 çocuk annesi Sacide Deniz geçen yıl eylül ayında annesi Fatma Uluç’a ait olan Durağan İlçesi Bozluk Mahallesi’nde Sırnıkalınca Köy yolunun yanındaki 1617 metrekarelik araziyi satın aldı.

Tapu işlemleri sırasında kamulaştırma yapılmadan tarlasının içerisinden yol geçtiğini fark etti.

Bunun üzerine Tapu ve Kadastro görevlileri tarafından yapılan çalışmada tarlanın büyüklüğü 1317 metrekare olarak ölçüldü. Kamu kurumlarına herhangi bir şikayette bulunmayan Sacide Deniz, geçen cumartesi günü Sırnıkalınca Köy yolunun tarlasının içerisinde kalan 25 metrelik kısmındaki asfaltı, iş makineleriyle kazıtarak yolu trafiğe kapatıp etrafını da güvenlik şeridi ile sardı.

Vatandaşlar ise bu yolu kullanamadıkları için alternatif bir başka yol güzergahı kullanmaya başladı. Yolun kapatılması üzerine harekete geçen Durağan ilçe Belediyesi acil kamulaştırma yapılması için harekete geçti.

HAKKIM OLANI ALDIM

Vatandaş olarak hakkını almak için yolu kapattığını belirten Sacide Deniz, "Bu yol yıllardır bizim tarlamızın üzerinden geçiyormuş. Bu zamana kadar hiçbir kamulaştırma bedeli ödenmedi. Burada bizim hakkımız gasp edilmiş. Geriye dönük kira bedelini de talep ediyorum. Dava açsam belki 10 yıl sürerdi. Ben belediye ile uğraşacağıma belediye benimle uğraşsın dedim ve yolu kapattım. Hakkım olanı aldım. Tarlamın o kısmı tapuda bana ait" dedi.

BELEDİYE ACİL KAMULAŞTIRMA YAPILMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Sırnıkalınca Köy yolunun yaklaşık 30 yıl önce yapıldığını söyleyen Durağan’ın Bağımsız Belediye Başkanı Ali Dalkılıç, "Zamanında vatandaşlar yol geçsin diyerek haklarından feragat edip kamulaştırma istememişler. 30 yıl önce bu yol yapılmış. O zaman bir sorun yaşanmamış. Şimdi tarlayı alan vatandaş yolu kapatmış. Uyanıklık yapmaya çalışıyor. Ne yapmaya çalıştığı belli. Yolu kapatınca ne olacak, vatandaşlarımız diğer güzergahlardaki yolu kullanıp yine istedikleri yere gidiyorlar. Acil kamulaştırma yapılması için biz çalışma başlattık. Yolun yeniden açılmasını sağlayacağız" diye konuştu.