Adana'da 25 yaşındaki kuyumcu Kaan Doğukan, kredi kartlarıyla alışveriş yapmış gibi işlem yaptırıp, komisyon karşılığı nakit para almaya gittiği iş yerinde 23 bin 500 lira dolandırıldı.

İNCE BELLİDE KAHVE: TARSUSİ

Zanlıların, dudak payı fazla olsun diye çay bardağında servis edilen kahve yani 'tarz-ı hususi' (halk arasındaki adıyla Tarsusi) içine ilaç karıştırarak kurbanı uyuttukları öne sürülüyor.

Olay, merkez Seyhan ilçesinin Yurt Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, Güzelyalı Mahallesi’nde kuyumculuk yapan baba Fırat Doğukan, kendisine ait 4 kredi kartını oğlu Kaan’a verip, "Para çekip, getir" dedi.

SADECE ADININ 'UĞUR' OLDUĞUNU BİLİYOR


Kredi kartlarını alan Kaan Doğukan, daha önceden tanıştığı ve adının Uğur olduğunu söyleyen arkadaşının Yurt Mahallesi’ndeki Tekno Bilgisayar ve İletişim adındaki işyerine geldi. Arkadaşına kartları verip, işlem yapılmasını ve para ödemesi isteyen genç, içeride bulunan kızlarla sohbet etmeye başladı.

'YÜZÜN SOLGUN GÖRÜNÜYOR' DEYİP...


Doğukan’a kahve ikram eden kızlardan biri, "Yüzün solgun görünüyor, istersen içeride elini, yüzünü yıka" diyerek lavaboya gönderdi. Dört gündür faaliyette olan ve bir masa, üç koltuk bulunan ofisin arka bölümündeki tuvalete giren Kaan Doğukan, dışarı çıktığında, Uğur'un ve kızların orayı terk ettiğini anladı.

Kaan Doğukan, işyerinde bir süre beklerken, baba Fırat Doğukan’ın cep telefonuna bankalardan kredi kartlarından harcama yapıldığına dair mesajlar geldi. Fırat Doğukan, telefonla arayıp, oğluna parayı çekip çekmediğini sordu. Babasından gelen telefon üzerine dolandırıldığını anlayan Kaan Doğukan, "Baba ben para çekecektim, kahve ikram ettiler, içerken uyuyakalmışım. Kahve ilaçlıymış" dedi.

İLAÇLI İÇECEK İDDİASI

İddia üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, işyerinin 4 gün önce 2 erkek, 2 kadın tarafından kiralandığını belirledi. İlaçlı içecekle uyutulduğunu ileri süren Kaan Doğukan, çapraz sorgu yapan ekiplerin ısrarlı soruları karşısında yalan söylediğini itiraf etti.

Ayakta durmakta zorlanan gencin, "İçeride 2 kadın ile 2 erkek vardı, ben kartları verdim, şifrelerini unutmasınlar diye de arkasına yazmıştım. Erkekler bana kahve içmemi, ben bitirene kadar geleceklerini söylediler. Bir süre kadınlarla sohbet ettik, biri hasta göründüğümü söyleyip, yüzümü yıkamam için tuvalete gidebileceğimi söyledi. İçeri girdim, çıktığımda kimse yoktu. Markete gitmiş olabileceklerini düşünerek bekledim, ama gelen olmadı. Korktuğum için de ilaçlı kahve ikram ettiklerini söyledim" diye konuştuğu öğrenildi.

Yapılan araştırmada kredi kartlarından toplam 23 bin 500 liralık işlem yapıldığı anlaşıldı.