Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yangın, Arama ve Kurtarma 2012’ tatbikatının sonuncusu Odunluk Mahallesi’nde bulunan boş binalarda yapıldı.

Sivil toplum kuruluşları, arama kurtarma ekipleri ve öğrencilerin de katıldığı tatbikatta, senaryo gereği iki katlı bir evin birinci katında mutfak bölümünde gaz sızıntısı nedeniyle yangın çıktı. Binanın balkonunda mahsur kalan ve bina içinde sıkışan vatandaşların bulunduğu tatbikata 102 itfaiye personeli katıldı. 3 dakika içinde İhsaniye Mahallesi’nden olay yerine gelen itfaiye ve sivil savunma ekipleri mahsur kalanları kurtarırken, yangın köpükle söndürülerek soğutma işlemi yapıldı.

Operasyonun sonunda ise itfaiye ekipleri tarafından binanın cam kısmına kurulan seyyar köpük makinesi tanıtıldı. Tanıtım sırasında içeride bulunan itfaiye erleri köpük içinde kaldı. Durdurulan makinenin ardından itfaiye erleri köpüklerin içinden çıkmakta zorlanırken ilginç görüntüler oluştu. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, tatbikatın ekip için ve öğrenciler için deneyim olduğunu, yeteneklerini sınama şansı bulduklarını söyledi.