Trabzon'da bir süredir beklenen kar yağışı bugün sabah saatlerinden itibaren kenti esir aldı. İlk etapta yavaş başlayan ardından hızlanan kar yağışı ile Trabzon Merkez bem beyaz oldu.
Yüksek kesimlerde bir süredir etkili olan kar yağışının Trabzon merkezde başlaması çocuklara yarı yıl hediyesi gibi gelirken büyükler de bu durumdan bir hayli memnun olduklarını ifade ettiler.
Trabzon Belediyesi ekipleri de şehirde yolların tıkanmaması ve trafik yaşanmaması için çalışalara başladı.
Kar yağışının pazar günün denk gelmesi de aileler için ayrı bir mutluluk oldu.
Kimi aileler çocukları ile dışarı çıkıp kar yağışını izlerken kimileri de oyunlar oynadı.

NE KADAR DEVAM EDECEK
Mevsimin ilk kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar görülürken, kentin yüksek kesimlerine çıkan yollar kapandı. Trabzon'un yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 15 santimetreyi bulurken, kent merkezinde de 5 santimetreye ulaştı.
Hava sıcaklığının da sıfır dereceye düştüğü Trabzon'da, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının aralıklarla hafta ortasına kadar devam etmesini beklediklerini söyledi. Trabzon'da tahmin edilen en düşük sıcaklığının yarın 1, salı günü 2, çarşamba sıfırın altında 1, perşembe günü ise sıfırın altında 2 derece olması bekleniyor.
Bilindiği üzere Türkiye bir süredir soğuk havaların etkisindeydi. İstanbul, Ankara gibi şehirlerde kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Trabzon'da ise hava mevsim normallerinde devam ediyordu.