1999 yılından bu yana Trabzon adına lobi faaliyetleri yapan Trabzon Fikir Kulübü 4 Şubat Cumartesi günü düzenlediği bir boğaz gezisi ile 4. Dünya Hamsi Günü'nü kutladı. Medya, bürokrasi, sanat ve iş dünyasından 200 kişilik davetlinin katıldığı boğaz manzaralı yemek geminin saat 14:00 de Kabataş İDO iskelesinden hareket etmesi ile başladı.

Konuklara ızgara, tava ve hamsili pilav ile Trabzon’dan özel getirtilen Beton helva'nın ikram edildiği yemeğe kemençe üstadı Coşkun Tiryakioğlu da ezgileri ile eşlik etti.



Oldukça keyifli geçen yemeğe Yazar Sadık Albayrak, Ahmet Ümit, Salih Tuna, Şeref Oğuz, Nursel Tozkoparan, Eski Milletvekili Süleyman Gündüz, Bloomberg Tv'den Alper Kotaman, Atv'den Erdoğan Aktaş, Ahaber'den Cengiz Er ve Ali Değermenci, Karikatürist Mehmet Çağçağ, Sumela'nın şifresinin yönetmeni Adem Kılıç, Oyuncu Alper Kul ve senarist Yılmaz Okumuş, Leyla ile Mecnun dizisinin yönetmeni Eyüp Boz ve Metin Balekoğlu katıldı.



Yemekte kısa bir konuşma yapan Trabzon Fikir Kulübü kurucusu Yavuz Saltık yaptıkları çalışmalar hakkında kısa bilgi vererek yemeğin düzenlenmesine öncülük eden İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, İş Adamı Muammer Saka ve Kamil Alioğlu'na teşekkür etti. Yavuz Saltık, büyük bir merakla beklenen bir sonraki buluşmanın Mayıs ayında gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi. Davetlilerin canını sıkan tek şey ise gemide izledikleri Antalyaspor-Trabzonspor maçının sonucu idi.