Trabzon’un Kemerkaya Mahallesi’nde İmperial Hastanesi’nin hemen arkasında eski iki binanın yıkılması sırasında yan taraftaki binada oturan vatandaşlar deprom korkusu ile dışarı atladı. Evlerindeki bibloların, masaların kırıldığını çocuklarının ise korku içinde ağladığını hastalarını ise acile kaldırdıklarını ifade eden mahalle sakinleri belediyeye tepki gösterdi.

17 ailenin yaşadığı Mazlumoğlu Apartmanını sakinlerinden Asiye Coşkun, “Belediyenin bir gün önceden bizi uyarması gerekiyordu. Fakat ne müteahhit ne de belediye böyle bir yıkımın olacağını haber vermedi. Bu nedenle yıkım sırasında yaşanan gürültü ve sallantıdan evimde bebeğim ağlamaya başladı. Ben ise korkudan bebeğimi alıp kapıya çıktım” dedi.

Apartman sakinlerinden Semra Gençoğlu ise, “müteahhide bu konuda şikayetimizi bildirdiğimiz halde bize sizin balkonlarınız da kaçak, oturun evinizde aşağı diyerek hakaret etmiştir. Biz kime dert yanacağız” şeklinde serzenişte bulundu.

Apartman yöneticisi Emine Turan’da “bize bu korkuyu yaşatanları Allah’a emanet ediyorum. Binamızın ortadan ikiye ayrıldığını zannettik. Bu yıkıma onay verenler bir sabah uyandıklarında ailelerinin deprem olmuş gibi sokağa atladıklarını gördüklerinde vicdanları rahat edecek mi?” diye sordu.