Türksesi Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürü Aydın Akdeniz, 'Bir ömrü yazdım' adlı kitabı piyasaya çıktı. 217 sayfadan oluşan eserde Trabzon ile ilgili yazılarını derleyen eserinde Akdeniz, uzun yıllar yaptığı gazetecilik mesleğinde yazılarının derledi. Kitabın Trabzon Sanatevi'nde bugün düzenlenen imza törenine meslektaşları ve sanat camiası büyük ilgi gösterdi. İmza töreninde konuşan Türksesi Gazetesi imtiyaz sahibi Erol Üzen, Aydın Akdeniz'in Trabzon'a gazeteciliğiyle çok şeyler kattığını belirterek, "Türksesi Gazetesi'nde uzun yıllar beraber çalıştık halen devam ediyoruz. Aydın bey kişiliğiyle, mesleğindeki ilkeleriyle gazetemize de çok büyük katkılar katmıştır. Bu eserinde göreceksiniz ve severek okuyacağınıza inanıyorum. Böyle güzel eserlere daha fazla imza atmasını diliyorum" dedi. Hemşerisi Gümüşhane Derneği Başkanı Muhammet Sözen de, Aydın Akdeniz'in bu eserinin gençlere örnek olması gerektiğini belirterek, "Bu eser genç gazetecilerimizin önünü açacaktır. Aydın bey aynı zamanda derneğimizin de onursal başkanıdır. Ve büyük katkıları olmuştur" dedi.

Kitabın girişinde Aydın Akdeniz ile ilgili meslektaşlarından şu yorumlar yer alıyor:

Elinizdeki bu kitap ile mesleğindeki başarısının altına imza atmıştır.

(Türksesi Gazetesi Başyazarı Refik Karaağaçlı)

1978 yılından beri tanıdığım Aydın bey değil ayakta kaldığı sürede, yattığı zamanda gazeteciliği düşünen bir yapıya sahiptir.

(Gazeteci Osman Çavuşoğlu)

Aydın bey yöre insanının problemleriyle ilgilenir ve onlara çözüm yolları üretmeye çalışır.

(Gazeteci İhsan Öksüz)

Çevresinde çok sevilen birisi olsa da siyasetten uzak durmuştur.

(Gazeteci Murat Taşkın)

O paylaşımı seven, insanların sorunlarıyla yakından ilgilenen, insanlarla iç içe yaşamayı seven toplum ihtiyaçlarını iyi bilen demokratik yapıda bir arkadaşımızdır.

(Gazeteci Yusuf Turgut)

Gümüşhane ortak paydalı her güzel oluşumda sağına ve soluna bakmadan ileriye çıkabilen ender ağabeyimizdir.

(araştırmacı yazar İsmail Hayal)

O halkın sesi olmaya kendini adamış biridir.

(Gazeteci Ali Kılıç)