Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde, ilçenin en köklü okullarından olan Kemaliye İlköğretim Okulu’ndan öğretmenlerin dinlendiği oda bir hayli dikkat çekici. İddialara göre gün içerisinde derslerin ardından yorgunluklarını atmak isteyen 36 öğretmen 3 metrekarelik bir odada dinleniyor.
Okulda toplamda 46 personel ve 739 öğrenci bulunduğuna dikkat çeken Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet İkinci, “
Vakfıkebir ilçemizin en köklü  ve eğitim başarıları açısından öncü eğitim kurumlarından olan Kemaliye ilköğretim Okulumuzun öğretmenler odası yok.   Okul ikili eğitim (sabahçı-öğleci) yapıyor. İl milli Eğitim Müdürlüğünün verilerine göre okulda  46 personel ve 739 öğrenci bulunmaktadır. Öğretmenler 3 metre karelik bir çay odasında dinleniyor, derslerine hazırlık yapmaya çalışıyor. Öğretmenlerin birbirleri ile eğitimin sorunlarını, öğrencilerin başarı durumlarını, yaşanan olumsuzlukları tartışabileceği, en insani dayanışma, paylaşma ve birlik beraberlik duygularını geliştirebileceği bir ortam mevcut değil.  Okulun fiziki yapısı ve derslik sayısı  normal eğitime geçilmesine imkan vermiyor” dedi.


VALİDEN YARDIM İSTEDİ
İkinci, Vali Kızılcık’a da seslenerek, “Başta Sayın vali olmak üzere tüm yetkililer bu duruma derhal el koymalıdır. Öğretmenler odası olmayan bir eğitim kurumu olabilir mi? Hükümet yetkililerine de soruyoruz. Eğitime, öğretmelik mesleğine verdiğiniz önem bu mu?  Olanaksızlıklar içinde, açlık sınırına yakın bir ücretle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan öğretmenlere reva görülen bu durumu nasıl izah ediyorsunuz? Eğitim ve öğretmenlik mesleği  sizin önceliklerini arasında değil midir?  Tüm  Vakfıkebir halkını  çocuklarımızın  daha nitelikli ve çağdaş bir eğitim alabilmesi için konunun takipçisi olmaya davet ediyoruz.
Eğitim-Sen Trabzon Şubesi olarak öğrencilerimizin çağdaş, bilimsel, laik, kamusal bir eğitim hakkını savunmaya ve öğretmenlerimizin de çalışma koşullarının iyileştirilmesi için konunu takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz” diye konuştu.