6 genç tarafından 'Bir varmış bir yok olmasın Trabzon masalları' adlı 100 sayfalık kitap çıktı. İçerisinde Ejderha yuvalarından, gelin kayalarına kadar herşey var…


Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi  Başkanlığınca yürütülen Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan alınan hibeyle yapılan 'Bir varmış bir yok olmasın Trabzon masalları' adlı proje kapsamında hazırlanan kitap ilk 1000 baskıyla çıkarıldı. 


DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKTIK

Projenin yürütücüsü Yunus Emre Aytekin, 61saat.com 'a proje hakkında şu bilgileri verdi: " Teknoloji kullanımının ve kentlere göçün giderek arttığı günümüzde bazı değerler önemini yitirebilmekte ve hatta kaybolabilmektedir. Bizde bu nedenle Trabzon'da anlatılmış olan ve insanların binlerce yıllık tecrübelerini arzu ve özlemlerini dile getiren, halk kültürünün birçok özelliğini gösteren sözlü kültürel gelenek ürünümüz olan masalların, geleceğe aktarılmasını amaçladık. Ayrıca imkanı kısıtlı gençlerin de projemize aktif katılımını sağladık.


ENGELLİLER İLK DEFA MASAL DİNLEYECEK


Bu doğrultuda günümüz şartlarında projemizin amacına ulaşmasını sağlamak için, Trabzon yöresine ait 39 adet masal video-kamera ile kayda alınmış ayrıca toplum tarafından farkındalığa düşük olan işitme engellilere dikkat çekmek ve onların da projemizden faydalanmalarını sağlamak amacıyla kayda alınan bu 39 videonun Türk İşaret Dili'ne çevirilerini de yaptık. Bu videolar projemizin tanıtımı için oluşturulan www.birvarmisbiryokolmasin.com adlı wep sitemizde yayınlanmaktadır. Ayrıca DVD şeklinde Trabzon'daki okullara dağıtılmıştır. Masalların çoğu ingilizceleye de çevrilmiştir.