Ünlü sanatçı Türkan Şoray, Forum AVM’deki Gönül Kahvesi'nin düzenlediği organizasyon kapsamında geldiği Trabzon’da büyük ilgi gördü. Trabzon’a 10 yıl önce bir günlüğüne geldiğini belirten Şoray, “Bir televizyon çekimiydi ve sadece bir köye gidip, Trabzon merkezdeki kadınlar pazarına gitmiştim. Ancak şehir merkezindeki o müthiş enerjiyi görememiştim. Hep aklımda kalmıştı. Ülkemizin doğal güzelliği, olağanüstü bölgelerinden birinci yer burası. Tabiat güzelliği müthiş ve insanları inanılmaz sıcak” dedi.

1973 yılında Ediz Hun ile birlikte oynadığı “Güllü” isimli filmde Karadenizli bir kızı canlandırdığını ifade eden Türkan Şoray, “Orada bir Karadenizli kızı canlandırdığım için Karadenizlileri kendime çok yakın hissediyorum. Özellikle bu sevgi ve ilgiyi gördükten sonra buralara nasıl gelmem” diye konuştu.

Gördüğü ilgi karşısında bir hayli duygulanan ve şaşkınlığını gizleyemeyen Türkan Şoray, “Keşke Trabzon’a çok daha önce gelseydim. İnanılmaz mutluyum. Sevgili Trabzonlularla beraberim, benim için o kadar güzel bir an ki, ne zamandır buraya gelmek ve sıcak insanlarla kucaklaşmak istiyordum. Herkesin gözünde sevgiyi görüyorum, bu benim için o kadar büyük bir mutluluk ki. Tüm Trabzonlular’ı yüreğimden öpüyorum. İyi ki geldim. Duygularımı anlatamam, herhalde gözlerimden anlaşılıyordur. Tüm Trabzonlular’ı çok seviyorum. Burada bir film çekmeyi çok istiyorum” ifadelerini kullandı.