İnternet üzerinden satış yapan bir firma, İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü'ne başvurarak, bir müşterilerinin aynı kart numarasını iki farklı isimle kullanarak sanal mağazalarından alışveriş yaptığını bildirerek, şikayette bulundu.

Hemen harekete geçen İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli müşterinin ürününü teslim etmek için hareket eden kargo görevlilerini takip etti. Dikkat çekmemek için kargo görevlisi kılığına giren Bilişim Polisi, internet üzerinden elbise siparişi veren ünlü hacker "Kier" takma isimli Mert O. ile yanında bulunan G.D.'yi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan Mert O. ve G.D. adliyeye sevk edilirken, gazetecilerin, "hacker" mısınız sorusuna, "pazarcıyız limon satıyoruz" diye cevap verdi.

FBI ARAMA LİSTESİNE GİREN TÜRK HACKER
Gözaltına alınan "Kier" takma isimli Mert O., tüm dünyada tanınan ünlü bir hacker. Mert O.'nun, "Cheo" takma isimli hacker Çağatay Evyapan şebekesine yönelik 2008 yılında düzenlenen operasyonda da gözaltına alındığı öğrenildi. "Çağatay Operasyonu" olarak adlandırılan operasyon FBI ile ortak yapılmıştı.