Olay, Yeniçamlıca Mahallesi Derya Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre Havva K. (38), gece ağlayan Rabia isimli bebeğini emzirdikten sonra birlikte uyumaya başladı. Sabah saatlerinde uyanan Havva K., Rabia'nın üzerine yattığını fark etti. Büyük bir telaşla bebeğini kontrol eden anne, nefes almadığını anlayınca sinir krizi geçirdi.

Evden aldığı bıçakla canına kıymak isteyen anneyi, gürültüye gelen komşuları engelledi. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, yataktaki Rabia bebeği hemen özel bir tıp merkezine götürdü. Burada yapılan müdahale sırasında bebeğin öldüğü belirlendi. Bıçakla kendisine zarar veren anne ise ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede tedavisi yapılan Havva K., daha sonra ifadesi alınmak üzere Şehit Salih Sevgican Polis Merkezi'ne götürüldü. İfadesi alınan anne, savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan savcılık, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için bebeğin cesedini Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Özel tıp merkezinden siyah bir çantaya konulan ceset, cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Buradan gelecek rapor doğrultusunda anne hakkında dava açılabileceği belirtildi. Üzerine yattığı bebeğinin ölümüne neden oldu