Trabzon’da otomotiv sektöründe pazar payının önemli bir kısmına hakim olan, Türkiye’nin önde gelen otomobil markası Peugeot’un bölge bayisi Bayram Otomotiv yeni 208’leri ile huzura çıktı.



Yeniden Doğuş parolası ile piyasaya giren 208 Model otomobillerin ulusal medyadan sonra ilk test sürüşünü Trabzon basını yaptı.





Peugeot Bayram Otomotiv tarafından düzenlenen organizasyon ile Trabzon’daki basın mensupları Bayram Ototmotivdeki kısa sunumun ardından 208 serisi dizel, benzinli, otomatik ve manuel şanzıman araçları Trabzon-Beşikdüzü arasında test etme fırsatı buldu.





20 araçlık konvoy ile Trabzon’dan hareket eden basın mensupları, Peugeot Bayram Otomotiv ortakları Ali Yaşar Bayram, Adnan Bayram, Satış ve Pazarlama Müdürü Şener Bektaş ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdüresi Fikriye Akyüz ile birlikte Beşikdüzü’ne kadar değişmeli olarak araçları test etme imkanı buldu.



Araçların konforu ve dizaynına tam not veren basın mensuplarından bayan katılımcılar araçları herşeyiyle beğendiklerini belirttiler. Erkek basın mensupları ise 1.2 ve 1.4 otomatik şanzıman araçlardan ziyade 1.6’lık spor tipi 3 kapılı manuel şanzıman modellere hayran kaldılar. Yapılan test sürüşünün ardınadan basın mensupları Park Mimoza Restaurant da Bayram Otomotiv tarafından düzenlenen iftar yemeğinde sohbet edip test sürüşü ile ilgili değerlendirmelerini aktardılar.

Peugeot Bayram otomotiv ortakları Ali Yaşar Bayram ve Adnan Bayram katılımlarından ötürü 61saat.com ekibi ile tüm basın mensuplarına teşekkür ederek, “Yeni araçlarımızı ilk olarak ulusal basın mensupları test etti. Önceki gün İstanbul ve Ankara’dan gelen gazeteci ve yazarlar, Trabzon’dan uzaklığı 208 kilometre olan Batum’a bir tur düzenlediler.



Tabi ki bu tur öncesi, Uzungöl ve Sümela Manastırı’da gezildi. Ulusal basının test sürüşü sonrası İstanbsul’dan Trabzon’a gelen özel araçları ikinci kez Trabzon basınına test ettirmekten büyük mutluluk duyduk.



Tüm arkadaşlarımıza teşekkür edilyoruz. 208 biz inanıyoruz ki Dünya’da ve Türkiye’de segmentinde satış rrekorları kıracak güzellikte, donanımda, atiklikte ve özelliklere sahip bir araç. Yakında yollarda çok sık göreceğiniz 208’ler 206 ve 207’lerden sonra yeniden doğuş sloganı ile yollara çıkacak. İlerleyen günlerde bölge halkı içinde test sürüşleri düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.



YAKITTA CİMRİ KONFORDA CÜRRETKAR

Araç ile ilgili de kısa bir bilgilendirme yapan Bayram şunları söyledi, “Yeni Peugeot 208, Peugeot Markası için Yeniden Doğuş’u ifade ediyor. Kompakt, çevik ve performanslı 208, çağının önüne geçiyor. Kullanıcıya yaşam kolaylığı sağlayan ergonomisi ve tasarımı daha fazla modernliğe kapı açıyor. Peugeot’nun her açıdan ilham aldığı yeniden doğuş kavramını somutlaştıran 208, arzuları açığa çıkarıyor ve duyguları harekete geçiriyor. Markanın yeni tasarım kodlarını somutlaştıran Yeni Peugeot 208, 3 kapılı ve 5 kapılı olmak üzere iki farklı gövde tipi ile Eylül ayında Türkiye pazarına sunuluyor.



Sürüş deneyiminde, mimaride, tasarımda, ergonomide ve çevreye saygıda yeniden doğuşu simgeleyen Yeni Peugeot 208, B segmenti Hatchback modeller arasında podyuma çıkmayı hedefliyor.

Peugeot 208 ile farklı bir sürüş deneyimi yaşanıyor. Bunu elde edebilmek için Peugeot uzmanları aracın iç mekanını tamamen yeniden yaratma cesaretini gösterdiler. Tümümen yeniden tasarlanmış olan sürüş konumu hiçbir araçta bulunmayacak hisler sunuyor.







Küçük direksiyon simidi ve göz hizasındaki gösterge paneli ile birlikte 208’in kullanımı daha rahat, daha sezgisel dolayısıyla daha güvenli.

Ayrıca ön panelde konumlandırılan dokunmatik ekran ile sürücü farklı fonksiyonlara kolaylıkla erişebiliyor. Fonksiyonların tamamının dokunmatik ekran üzerinden akıllı telefonlardaki gibi kontrol edilebilmesi 208’i çağdaş kılıyor, araç ve sürücü arasında yepyeni bir doğul ilişki yaratıyor.



Radyo fonksiyonlarının grafiksel olarak gösterilmesi, USB bağlantısı ve Audio Streaming özelliği ile müzik aktarımı, Bluetooth telefon kiti ve iPod/iPhone entegrasyonu dokunmatik ekran aracılığı ile sunuluyor.

Araçlarının her biri için yakıt tüketimini ve egzoz emisyonlarını azaltmak amacıyla tüm bilgi birikimini kullanan Peugeot, Yeni Peugeot 208 ile yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını kontrol altına alan yeni nesil 3 silindirli benzinli motor teknolojisini lanse ediyor.