İsmail Akça'nın ailesi, birliğindeki arkadaşlarından gelen ihbar telefonları üzerine ölüm şeklinin belirlenmesi amacıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve cenaze ikinci kez otopsiye gönderilip  tören ertelenmişti.  Şırnak'ta vatani görevini yaparken şüpheli şekilde hayatını kaybeden ve ailesinin suç duyurusu üzerine cenazesi otopsi için İzmir'e gönderilen İsmail Akça'nın (25)  cenaze töreni gerçekleştirildi.

Kuşadası Hanım Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Adalızade Mezarlığına defnedilen İsmail Akça'nın cenazesine binlerce Kuşadalı katıldı. Babası Asım Akça ve annesi Münire Akça'nın yanı sıra ABD'den gelen abisi Zekeriya ile kardeşleri Murat ve Dilek ile yakınlarının yanı sıra binlerce Kuşadalı'nın katıldığı cenaze töreninde, Aydın İl Jandarma Komutanı Bülent Bulut, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Ferhat Aslan ve Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur da hazır bulundu.   Hanım Camiindeki cenaze töreni sırasında gözyaşları sel olup akarken, İsmail Akça'nın babası Asım Akça ile annesi Münire Akça'nın güçlükle ayakta durdukları gözlendi.  

Türk bayrağına sarılı cenazesi binlerce kişinin omuzlarında "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "İsmail sen bizim her şeyimizsin" sloganları ve alkışlarla Adalızade Mezarlığına götürülen İsmail Akça'nın naaşı, burada toprağa verildi.   Devre arkadaşının kafaları karıştıran telefonunun ardından İsmail Akça'nın ölümüyle ilgili yeni bir kuşku daha ortaya çıktı. İsmail Akça'nın 7 Kasım tarihinde cep telefonu vasıtasıyla bir sosyal paylaşım sitesindeki profiline yüklediği fotoğraf, özellikle ailesi ve yakınlarının "İsmail ölümünü bekliyormuş" yorumlarına yol açtı. Askeri künyesinin yanına koyduğu mermi fotoğrafını ölümünden birkaç hafta önce profiline yerleştiren İsmail Akça'nın mesaj verdiğini belirten amcası Hasan Akça, "Künye ve mermi ölümün simgesidir. Bunu herkes bilir. Sosyal paylaşım sitesindeki profilinde bu fotoğrafı görünce önceden öleceğini bildiğini düşündük. İsmail öleceğini biliyormuş" yorumunda bulundu.