Harbiye İstanbul Kongre Merkezi’nde “Foreks ve Türev Ürünler Konferans ve Sergisi” konulu fuar, yatırımcılara ışık tutuyor.
Fuara katılan firmalar arasında bulunan SANKO Menkul Değerler A.Ş’nin yatırım danışmanlarından Dinçer Çavuş, fuarın oldukça verimli ve yoğun geçtiğini ve yatırımcılar açısından özelilikle trade işlemleri ile ilgili bilgiler alması bakımından önemli olduğunu söyledi. Çavuş, fuarda yapılan sunumlardan birinin de Kur Savaşları kitabının yazarı James Rickards’ın bir sunumu olduğunu, Rickards’ın piyasalar ile ilgili karanlık bir tablo çizdiğini ancak bu karanlık tablonun çok da ihtimal dışı bir durum olmadığını belirtti.
Küçük ölçekli yatırım yapanların risklerden nasıl korunacağı ile ilgili bilgiler veren Çavuş, ‘’Küçük yatırımcılar kısa vadeli trade ediyorlarsa ilk etapta sistematik ve disiplinli davranmaları gerekiyor. Uzun vadeli trade düşünenler için de altın bazında ons fiyatlarının çok düşük olması altını cazip kılabilir. Aynı şekilde dolar tarafında da yukarı yönlü baskı yurt içi piyasalarda altın fiyatına ekstra bir katkı sağlar diye düşünüyorum. Ancak paranın tek bir tarafa harcanmasından sa bir portföy oluşturup o şekilde dağılımın sağlanması daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü bu, riski dağıtıcı bir davranış olacaktır. Öngörmeye çalışıyoruz ve belirli tahminlerde bulunuyoruz ancak piyasa koşulları çok değişken ve riskli olabilir’’ dedi.
Ayrıca yatırımcıların fikir alma noktasında yararlanabileceği adreslere de işaret eden Çavuş, ‘’Yatırımcılar merak ettikleri konular ile ilgili de SANKO Menkul Değerler bünyesinde oluşturulmuş bir site olan www.parahaberi.com ‘dan bilgi alabilirler. Kullanıcılar buradan hem bazı güncel haberlere ulaşabilirler hem de, Sanko araştırma ekibinin oluşturduğu analizler, piyasa öngörüleri ve çeşitli eğitimlerle ilgili kaynaklara ulaşabilirler’’ ifadelerine yer verdi.
(İHA)