Söke-Kuşadası, Germencik ve Koçarlı İmam Hatip Ortaokulları bilgi yarışması heyecanını Söke’de yaşadı.

Söke Kız Meslek Lisesi Salonunda gerçekleşen bilgi yarışmasında Söke İmam Hatip, Germencik-Ortaklar Orhan Delgen İmam Hatip, Kuşadası ve Koçarlı İmam Hatip Ortaokulları üçer yarışmacı ile bilgi yarışmasına katıldı. Yarışmada Felekşan Fırat Ortaokulundan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yusuf Pehlivan, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Şahin Sağaz, Hilmi Fırat Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Özcan Baber, Sıdıka Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Melike M. Okur, Kocagözoğlu Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsmail Çetin jüri üyesi olarak yer aldı.

Yarışmacılara Kuran-ı Kerim, Arapça, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Temel Bilgiler ve Hz. Muhammed’in hayatından toplam 20 soru soruldu. Her soruya beşer puan verilirken; okullar toplam 100 puan üzerinden değerlendirildi.

Söke’de gerçekleşen İmam Hatip Ortaokulları bilgi yarışması sonunda; Söke İmam Hatip birinci, Kuşadası ikinci, Germencik-Ortaklar Orhan Delgen üçüncü, Koçarlı İmam Hatip Ortaokulu ise dördüncü oldu.