Bingöl kent merkezine ilk defa rahatsızlığı nedeniyle gelen 87 yaşındaki Nuri Dolgun, Bingöl Devlet Hastanesi’nin tedavi gördüğü Dahiliye Servisi’nde ilk kez asansöre bindiği öğrenildi.

Rahatsızlığı nedeniyle Bingöl Devlet Hastanesi’ne oğlu tarafından getirilen Nuri dedeye, diyabet tanısı konularak Dahiliye servisinde yatılı olarak tedavisi yapıldı. Ancak, Nuri dede ömründe ilk defa rahatsızlığı nedeniyle Bingöl kent merkezini gördüğünü söyledi. Asansörü ilk defa Devlet Hastanesi’nde gördüğünü belirten 87 yaşındaki Nuri Dolgun, “40 yıl önce askere giderken bir defa Genç ilçesinden trene binmiştim. Bingöl’ü hastalığım dolayısıyla ilk defa görme fırsatı buldum. İlk defa geldiğim Bingöl’deki hastanede büyük ilgi gördüm” dedi.

Solhan ilçesinin Dikme köyünde eşi ve bir kızıyla birlikte ikamet eden Nuri Dolgun, asla televizyon izlemediğini belirterek köyde beslediği hayvanlardan elde ettikleri ürünleri tükettiğini ve hiçbir zaman hazır margarin kullanmadığını ifade etti. Televizyon izlemediği için dünyadaki gelişmelerden ve barış sürecinden bihaber olan Nuri dede, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı da çocuklarının anlattığı için iyi insanlar olarak tanıdığını kaydetti. Ömrünün köyde geçtiğini belirten Nuri dede, tek ilgi alanının ahiret ve iman olduğunu da sözlerine ekledi.

12 çocuğu ve 100’ün üzerinde torunu olduğunu söyleyen Nuri dede, torunlarının birçoğunun adını bile bilmiyor.

Yaşlılar Haftası Günü dolayısıyla Devlet Hastanesi’ndeki yaşlı hastaları ziyaret eden Başhekim Hikmet Zeytun ile İl Genel Meclis Üyeleri Abdulkadir Aydın ve Nurettin Bozaba da, ziyaretleri esnasında tanıştıkları 87 yaşındaki Nuri Dolgun’e çiçek hediye ederek, ilginç bir sohbet gerçekleştirdiler.