Gümüşhane Muhtarlar Derneği Ekrem Sebat Turan’ın daveti üzerine bir araya gelen köy muhtarları, bölgelerinin genel sorunları hakkında istişarede bulundu.

Muhtarlar Derneği lokalinde düzenlenen toplantıda muhtarların genel sorunları ve yaşadıkları olumsuzluklar ile yapımını talep ettikleri konular 29 başlık altında toplandı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan, toplantının ardından yaptığı açıklamada köylere hizmet götüren İl Özel İdaresi’nin köylerdeki hizmetlerinden genel olarak muhtarların memnun olduğunun gözlendiğini belirterek, “Geçtiğimiz kış mevsiminde köy yollarımızın karla mücadelesinde başarılı olan başta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve ekibine köy muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Turan, 29 madde halinde çıkardıkları konulardan bazılarının muhtarlar tarafından bazılarının da dernek vasıtası ile ilgili kurumlara yazıldığını ve çözüm beklediğini dile getirdi.

KURU FASULYE İLE ECRİMİSİL HESABI

Muhtarların, istekleri arasında en ilginçlerden birisi de ecrimisil hesaplarında kullanılan ‘fasulye’ hesabı oldu. Milli Emlak Müdürlüğünün köylerde taşınmaz satış ve kiralamalarında ecrimisil belirlemelerinde çok yüksek fiyatlar uygulamasından şikayet eden muhtarlar, bazı köylerde metrekare birim fiyatının 8,5 lira olduğunu, bunun sebebinin de Tarım İl Müdürlüğünün metrekareye düşen kuru fasulye üretimi kilogram değeri ile tespit edilmesi olduğunu belirterek, bu nedenle de köylerdeki fiyatların yüksek çıktığından dert yandı.