Karşıyaka Belediyesi’nin ödüllü parkı Tay Park’ın en sevimli üyesi Karşıyaka’ya kardeş geldi. Tay Park’ın manej alanında çocukların sevgilisi haline gelen tayların yeni ferdinin adı anketle belirlenecek.

Tay Park’ın ilk üyelerinden Karamel ve Çikolata isimli shetlant-pony cinsi tayların geçen yıl dünyaya gelen ilk yavrularına Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından “Karşıyaka” adı verilmişti. Tay Park’ın müdavimi çocukların sevgilisi haline gelen anne Karamel ve baba Çikolata’nın ikinci yavruları ise, geçtiğimiz günlerde dünyaya gözlerini açtı. Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün kontrolünde dünyaya gelen erkek yavrunun son derece sağlıklı olduğu öğrenildi. Minik tay, ayağa kalkar kalkmaz ağabeyi “Karşıyaka” ile manej alanında buluştu. Sevimliliği ile kısa sürede görevliler ve çocukların gözdesi olan Tay Park’ın yeni üyesinin adı içinse anket düzenlendi. Parka gelenler ve belediyenin web sayfasında oluşturulacak ankete gelecek önerilerin değerlendirilmesi sonucu sevimli yavru adına kavuşacak.

Yeni yavru ile birlikte Tay Park’ın at sayısı da dokuza yükseldi. Atlar belli saatlerde uzman eğitmenler kontrolünde çocukların gezdirilmesinde ve otizmli çocukların eğitiminde kullanılıyor.