Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) Konak Belediyesi’nin katkılarıyla Düşler Sokağı çocuk müzikalini sahneledi. E.Ü Atatürk Kültür Merkezi Adnan Saygun Salonu, müzikali izlemeye gelen çocuklar ve velileriyle doldu. Çocuklar alkışlarıyla oyuna büyük bir ilgi gösterdi.

Hale Gökalpsezer’in yazdığı, Şule Demirezen’in yönettiği ve müziklerini Aras Deniz Sipahi’nin yaptığı Düşler Sokağı, rengarenk görüntüleri ile çocukların ilgi odağı oldu. Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı Başkanı İsmail Bilen’in koordine ettiği ve koro şefliğini üstlendiği oyun öncesi katkıları nedeniyle Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a teşekkür plaketi verildi.

Kültür ve sanatın, çağdaş toplumun ve toplumsal gelişimin en önemli iki unsuru olduğunu vurgulayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Toplumun gelişmesini istiyorsak ileri noktalara taşımalıyız. Almanya, Japonya Birinci Dünya savaşından sonra gerçekleştirdikleri en büyük ayrıntı eğitim ve kültürdür.Bunu yaparak bugünkü noktalara ulaştılar. Oyun oynayarak toplumsal yaşamı öğreniriz. Hayatın kurallarını öğreniriz. İyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı öğreniriz. Ve bunun en güzel yolu sanattır. Ben Tobav’a teşekkür ediyorum. Türkiye’de çok az sayıda gerçekleştirilen çocuk müzikali bugün bizlere hizmeti oluyor” dedi.