Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile Bilgilendirme toplantısı Vali Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca ve kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla Gebze Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı Gebze Kent Meydanı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ülke genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 81 ilin vali eşlerinin desteğiyle devam eden projeye ilişkin Gebze’deki bilgilendirme toplantısı çok sayıda katılımcıyla gerçekleştirildi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca’nın iştirakiyle gerçekleştirilen toplantının ev sahipleri Gebze Kaymakamı Salih Karabulut’un eşi Fatma Karabulut, Gebze Belediyesi Başkanı Adnan Köşker’in eşi Ragibe Köşker’in yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur’un eşi Nurten Okur, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, Aile ve Sosyal Politikalar Gebze İlçe Müdüresi Bilge Ercan ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Ülke genelinde uygulama geçilen çalışmaya ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümlü’nün sunum gerçekleştirdiği toplantının açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in eşi Ragibe Hanım, çeşitli nedenlerle aile ortamından uzak büyük zorunda kalan çocukların ilgi ve aile sıcaklığından, şefkatinden uzak büyümek zorunda kaldığını söyledi. Devletin bakım ve çocuk evlerinde yetişen çocuklara bir nebze olsun aile şefkati ve sevgisi tattıracak olan gönül elçileri ve koruyucu aile uygulamasına Gebzelileri destek vermeye davet eden Ragibe Köşker, “Umut ediyorum ki; Gebze’mizden de gönül elçileri çıkacak ve çocuklarımızı sevgiyle kuşatacaktır” dedi.

Gönül elçileri ve koruyucu aile uygulamasıyla avantajlı gruplar ile dezavantajlı insanlarla bir araya getirmenin amaçlandığını belirten Sevim Topaca, “Osmanlı’da var olan vakıf kültürü devletimiz tarafından yeniden yaşatılmak isteniyor. Gönül elçileriyle farkındalık yaratılmak isteniyor. Anne ve aile sıcaklığını vermek için gönül elçisini olun. Huzurevlerindeki yaşlılara moral ihtiyacı için bir şeyler yapmak gerek. Bir kere değil sürekli yanlarında olun. Gönül elçilerinde bir kerelik değil sürekli yanlarında olmalıyız. Bütün insanlar mutlu olsun ki daha aydınlık bir ülke olsun. Gebze’nin büyük destek olacağına inanıyorum. Herkes koruyucu aile olamaz. Ailedeki tüm üyelerin rızasını almak gerekir. 0-4 yaş arasındaki çocuklar çok önemlidir. Gönül elçisi olabilirsiniz” dedi. Konuşmaların ardından il müdürü Bekir Yümlü’nün sunum yaptığı toplantı protokolün çiçek takdimi ve GESMEK kursiyerlerinin ürünlerinin yer aldığı tezhip sergisinin gezilmesiyle sona erdi.