Trabzon Belediyesi 2013 yılı asfalt sezonunu açtı. Son 4 yılda asfaltlamada rekor üstüne rekor kıran Trabzon Belediyesi bu yıl da asfaltlamada yeni bir rekor kırma peşinde.

2012 yılında saatte 240 ton asfalt üretimine sahip bölgenin en modern ve en büyük asfalt plentini kuran Trabzon Belediyesi bu yıl şehir içinde bulunan ve kazı çalışmaları nedeniyle bozulan tüm mahalle yollarının asfaltlanmasını bitirmeyi hedefliyor.

Trabzon Belediyesi 2013 yılının ilk asfaltmasını Boztepe Mahallesindeki Konak Caddesinin ve Pazar kapı Mahallesindeki Cami önünün asfaltlanmasıyla yaptı.

2012 yılında 124 bin asfalt üretimi yaparak önemli bir başarıya rekorla birlikte imza atan Trabzon Belediyesi bu yıl ise asfaltmada yeni bir rekor kırarak 150 bin ton asfalt üremini gerçekleştirmeyi planlıyor.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yeni asfalt plenti ve belediyeye kazandırdıkları yeni iş makineleri ile asfalt kalitesini ve miktarını artırdıklarını kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu 2012 yılında asfaltlama çalışmalarını 31 Aralık Pazartesi günü tamamladıklarını kaydederek, "Bilindiği gibi saatte 240 ton asfalt üretebilen modern asfalt plentini belediyemize kazandırdık. Ayrıca makine parkımıza 123 yeni araç ve iş makinesi kattık. Bu araçların içerisinde daha kaliteli ve hızlı asfalt sermek için finisher, lastik tekerlekli silindir ile eski asfaltı kazıyarak asfalt üstüne asfalt sermeyi sona erdiren asfalt kemirici makine alarak hizmete sunduk. 2012 yılında 124 bin ton asfalt yol yaptık. 2013 yılında ise hedefimiz 150 bin ton. Şehir içinde ihtiyaç duyulan tüm yolların asfaltlanmasını bu yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.