Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde Kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) TAŞ’ın, nakliye hizmetini yürüten Omsan Lojistik AŞ’nin, ilçedeki nakliye firmalarının şirketten iş alamaz duruma geldiği yönelik iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili Erdemir’den yapılan açıklamada, şirketin taşımacılık uygulamasıyla ilçe ekonomisine zarar verildiği yönünde yorumlar yer aldığı belirtildi.

Erdemir’in gerçekleştirdiği satışların büyük bölümünde, ürün nakliyesinin hangi yol ve firma ile yapacağına müşterilerin karar verdiği kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Müşterilerimizin isteği doğrultusunda satın alınan malzemenin, nakliyesinin de Erdemir tarafından gerçekleştirilmesi talep ediliyorsa, şirketimiz nakliyeci belirlemektedir. Erdemir’de 2010’da üretilen 2 milyon 719 bin 47 ton ürününden, Omsan Lojistik, şirket adına taşıma yapmamış, müşteri tarafından verilen üründen ise 188 bin 9 ton taşıma gerçekleştirmiştir. Omsan, Erdemir’de 2011’de üretilen 2 milyon 805 bin 98 ton üründen şirket adına 107 ton, müşterilerinden verilen üründen ise 214 bin 877 ton taşımıştır.Şirketimizin geçen yıl (2012) gerçekleştirdiği 3 milyon 87 bin 969 ton mamulün, 7 bin 736 tonunu Erdemir adına taşıyan Omsan, müşteri tarafından verilen üründen ise 186 bin 160 ton taşıma gerçekleştirmiştir.

Şirketimizin karayolu ile sevkıyatlarına ilişkin rakamlar, kamuoyuna çeşitli kişi ve kuruluşlar tarafından yansıtılan görüşlerin doğru olmadığını açıkça göstermektedir.

Şirketimizin, halka açık bir şirket olma sorumluluğu ile tüm faaliyetlerini yasa, mevzuat ve etik kurallara uygun olarak sürdürdüğünü, paydaşlarını şeffaflık ilkesini gözeterek, doğru ve zamanında bilgilendirmeye özen gösterdiğini ve doğru bilgilere erişim açısından Şirketimiz açıklamalarının dikkate alınması hususunu kamuoyuna saygı ile duyururuz”