Türkiye'nin hava trafiği yönünden en önemli havalimanları arasında yer alan ve yılda 29 binin üzerinde uçağın iniş kalkış yaptığı Trabzon Havalimanı'nda başlatılan pist bakım çalışmaları zorunlu rötarların yaşanmasına neden oldu. 

61SAAT HABER SERVİSİ - Saat 18:00’da yeniden hava trafiğine açılması planlanan Trabzon Havalimanında, şirketler bu saatten sonraya uçak seferi koyunca zorunlu rötarlar ortaya çıktı. 
Trabzon Havalimanının uçak kalkış ve gidiş verileri incelendiğinde gelişte 8 uçağın gidişte ise 2 uçağın rötar yaptığı görüldü. Bu uçakların 9 unun,  İstanbul’da ki havalimanlarına, 1’inin ise Ankara’dan geleceği görüldü. 
Edinilen bilgiye göre saat 18:00’da açılmasın planlanan Trabzon Havalimanında çalışmaların ise uzadığı kaydedildi. Trabzon Havalimanında çalışmaların uzaması nedeniyle saat 06:00’a kadar uçuşların iptal edildiği kaydedildi. 
Ancak saat 18:00’dan sonra planlanan uçuşlar nedeniyle diğer şehir veya ilçelerden Trabzon Havalimanına gelen yolcular bu durumu öğrenince resmen isyan etti.