UEFA Avrupa Ligi C Grubundaki ilk maçını İspanya temsilcisi Getafe ile oynayan Trabzonspor takımını hiç beğenmedim. Bitmiş gibiydiler!

Trabzonspor maça öyle isteksiz başladı ki, ‘bitse de gitsek’ havasındaydılar. Düşünün koca ilk yarı bordo-mavili takımın tek bir gol pozisyonu bile yoktu.  Doğal olarak yedikleri golü ben çok normal karşılıyorum. Campi ve Novak’ın arasından yükselen Angel, 18’de topu kafayla filelerimize gönderdi ve 1-0 öne geçtiler. O gole sinirlenen kaptan Sosa oldu. ‘nasıl böyle gol yeriz’ der gibiydi’ ve Novak ve Campi’yi fırçaladı!

Gelelim Getafe’ye kulüp tarihinde ilk kez UEFA Avrupa ligi gruplarına katılma şansı yakaladıkları için çok heyecanlıydılar ve çok istekli oynadılar. Getafiler, Trabzonsporluların hiç gelmediğini görünce de tam istedikleri ortamı buldular diyebiliriz ve ilk yarıda maçın hakimi oldular. Şimdi asıl konuya gelelim. Ünal Karaman, A.Kadir Parmak ile neden başlamadı? Topu ileriye taşıyabilen özelleri varken bu oyuncunu neden yedek kulübesine oturtuldu anlamış değilim. Campi tank gibi ağır. Hüseyin Türkmen’de neden yedekti bunu da hiç anlamadım. Yani Ünal hoca ipin ucunu sanki kaçırmaya başladı. Elinizde Dünya yıldızı bir oyuncu var Sturridge. Farklılık yaratabilecek özellikleri var iken neden yedekti bunu hiç anlamış değilim. Yanılıyor muyum Ünal hoca!

Sörloth’daki düşünün devam ettiğini belirterek devam ediyorum. Galiba, Ekuban’ın yokluğunda ne yapacağını iyice şaşırdı! Eldeki malzeme bu olduğu için aslında fazla da eleştiri yapmanın anlamı yok ama Ünal hoca sinekten yağ çıkarmasını da bilmeli diyorum. Neyse, Ünal hoca ikinci yarıda bahsettiğim konuları anlamış olmalı ki, Advijaj’ın yerine Sturridge ve Doğan Erdoğan’ın yerine de A.Kadir Parmak’ı alınca oyun dengelenir gibi oldu. Trabzonspor pozisyon üretmeye başladı. Nwakaeme’nin 57’de tek başına getirdiği topa set vurdu ama kaleye paralel giden topa Getafe savunması geçit vermedi. Dediğim sırada Trabzonspor açıklar vermeye devam etti. Uğurcan Çakır önemli kurtarışlara imza attı.

Sonuç olarak, Trabzonspor UEFA Avrupa ligine kötü bir başlangıç yaptı ve Getafa’ye İspanya’nın başkenti Madrid’de 1-0 mağlup olarak hayal kırıklığı yarattı. Grupta Basel, Krasnodar’ı farklı mağlup edince liderlik koltuğuna oturdu. İlginç olan şu, Trabzonspor sıfır puanla 3. sırada yer aldı, çok enteresan bir durum olarak değerlendirilebilir. 

Not: 90’da Sturridge gibi yıldız bir oyuncunun kaçırdığı net gol pozisyonu ona hiç yakışmadı.