Şampiyonluğu anlatmak çok zor hatta imkansızıdır hani bir söz vardır. Şampiyonluk anlatılmaz yaşanır diye bana göre de doğru bir sözdür. 

Ondandır ki bu sayfamda şampiyonluğu delğil şampiyonu anlatmaya çalışacağım. Yaklaşık 2 ay önce yine bu sayfada futbolculara hitaben gittiğiniz yolun farkındasınız yazımdan alıntılar yaparak başlayalım.  Genç teknik kapasitesi yüksek gelecek vaat eden futbolcu grubundan oluşan bir takım Hekimoğlu gelecek vaat ediyorlar da şampiyonluğu geleceğe bırakmak gibi bir şansları yoktu. Trabzon ve Trabzonspor sevdalısı Celil Hekimoğlu da rötarlı bir şampiyonluk beklenemezdi. Zira o bir futbol idealisti idi. Daha ligin 3. Hafta maçıydı sanırım, play offu istemem hocam diyordu her zaman her işte olduğu gibi inanmıştı bir kere.

Arkadaşlar şampiyonluk yükü zor bir iştir. Ancak, bu yükün ağırlığı kadar hafifletip şampiyonluğu göğüsleyecek kadar tekniğe güce, beceriye sahip futbolcularsınız. Onandır ki önce yüreğinizde başlatın bu sevdayı. Buna inanıyorum sonra beyninizi hareket geçirin yetmez ayaklarınızla birleştirin hepsi bundan ibarettir şampiyonluk. 

Hekimoğlu yönetimi teknik kadrosu ve diğer birimleri sizlere un, şeker, yağ da vermişler. Helva yapmakta size düşer artık. Yapın şu helvayı. Yapacağınızdan da şüphem yoktur. Yetmez, 2. Lig’e merhaba dedikten sonra Trabzon futbolu ve futbolcusunun gelişmesine yetişmesinde eksik olan bu merdiveni dolduracak, Trabzon’da artık futbol bitti, futbolcu yetişmiyor diyenlere avazınız çıktığınca haykıracaksınız.  Trabzon’da futbolcu da yetişiyor futbol da gelişiyor. Bitmeyecek bu tarla… Ondandır ki gittiğiniz yolun farkındasınız, Trabzonlu genç arkadaşlarınızın önünü ufkunu açacaksınız. Bundan böyle yanlış planlamalara paha biçilmez değerde futbolculara “evet” diyecekler. Para biçilmez paralara hayır deirteceksinzi. Trabzonspor bundan böyle emekliliğini bekleyen futbolcuların tarlası asla olmayacaktır. Bundan böyle şampiyonlukların müjdecisi olacaksınız yolunuz açık olsun. 

Bu vesileyle başta Celil Hekimoğlu ve yönetimini teknik sorumlu Bülent Demirkanlı, Sportif Direktör Serkan Ünver’i teknik ekibini, siz değerli futbolcu kardeşlerimi ve e yağmur çamur soğuk kar demeden şampiyonluk adına var güçleriyle uğraşan tüm emeği geçenlere kalbi duygularımla kutlar başarılar dilerim. 

Başta sevenlerinizi ve beni yanıltmadınız için ayrıca teşekkürlerimi borç bilirim. Ayrıca takımın oluşmasında emeği geçen Sadi hocama teşekkür ederim.