2. Üniversite için Teşekkür ederiz Sayın Soylu, her seçimin en önemli vaatleri arasında yer almasına rağmen bir türlü gerçekleşmeyen bu önemli müjdeyi şehrimize verdiğiniz için sizlere ve sizlere destek olan tüm Trabzon Milletvekillerine, bürokrasisine, siyasetçisine teşekkür ederiz.

 Şimdi ‘Efendim ne gerek vardı, KTÜ bölünecek, küçülecek, parçalanacak, kadro sıkıntı olacak diyenler olacaktır. Konu kamuoyunda tartışılacaktır.  

 KTÜ zaten bölünüyor, bölünerek büyüyor, büyüyerek bölgedeki illere de birer birer üniversite açılmasına vesile olmadı mı?

 Trabzon artık kabına sığmıyor, Avrasya’ya bakın,  ona karşı çıkanlar olmadı mı zamanında, ya bugün her geçen gün artan öğrenci sayısı ile full çekiyor.

Şimdi Bakanlar Kurulu kararı ile Trabzon ikinci üniversitesine kavuşacak.

 Yeni kadrolar, yeni bölümler, yeni kayıtlar yeni öğrenciler. Düşünsenize bugün 40 bin olan KTÜ nüfusunu, yeni üniversitenin de yeni bölümlerle buna yetişebileceğini düşünün. Evet belki zor ama planlı büyür ve gelişirse olur.

 2. Üniversitenin yakın zamanda ismi tartışmaya açılacaktır, muhtemelen AK Parti kanadı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesi için gayret gösterecektir, bu konuda tepeye şirin görünmek isteyenler hoppala ortaya atlayacaktır. Bu Cumhurbaşkanımızın hakkıdır diyecekler hatta buna karşı çıkanlarla ilgili genel merkeze raporlar, mailler, fakslar göndereceklerdir.

 Bence bu konuyu hiç tartışmaya açmaya gerek yok, zaten o kampüsün adı Fatih Eğitim.

Burası üniversite olacaksa da adı yine Fatih Üniversitesi olarak kalmalıdır. Belki birileri Paralel yapıya ait benzer isimde üniversite olduğu için buna karşı çıkabilir, o zamanda ismi Fatih Sultan Mehmet üniversitesi olarak değiştirebilir.

 Madem her seferinde övünüyoruz ‘Fatih’in fet ettiği şehir diyoruz, mademki Osmanlı’da en fazla Fatih Sultan Mehmet zamanında ilime, bilime en fazla önem verildiği dönem o zaman Fatih Sultan Mehmet bu üniversite ismi için biçilmiş kaftandır ve bu ismin kaldırılması büyük tepkilere neden olacaktır.

 En kötü ihtimal, KTÜ Kalkınma kampüsü Kanuni olarak geçiyorsa, Fatih Eğitim kampüsünün ismi de Fatih Sultan Mehmet olmayacak ise Yavuz veya Cihan Padişahı Yavuz Sultan Selim’in adı konulmalıdır.

 Şimdi çok hızlı bir şekilde yapılması gereken, Fatih eğitim kampüsü bitişiğindeki Jandarma Alay Komutanlığı’nın güneyde bir yere taşınarak, o arazinin 2. Üniversiteye devredilmesi için çalışmalara başlanmasıdır.

 Bunun yanında yine Söğütlü’de bölge müdürlüğü olma vasfını kaybeden ve atıl durumda bekleyen, aktifliğini, heyecanını yitiren TRT Müdürlüğü binasının da 2. Üniversiteye devrinin sağlanarak o binanın güzel bir idari bina olacak şekilde restore edilmesidir.

 Aksi halde Fatih Eğitim kampüsü mevcut haliyle 2. Üniversite için yeterli değildir.

 İkinci üniversite müjdesini duyunca aklıma nedense Eskişehir geldi, yerel yönetimler geldi, Akçaabat’ın, Söğütlü’nün arka sokakları geldi, Trabzon’un perişan yolları geldi, büyük işler diye diye gözlerinin önünü görmeyen yerel yöneticiler geldi. Sonra dedim ki durun biraz 2. Üniversitenin tadını çıkaralım. 

 HAFTANIN SÖZÜ

Eğer düşmanlarınızı gülünç gösterip yok etmek isterseniz, etrafını dalkavuklarla doldurun


HAFTANIN BÜROKRATI

Halit ÇINARKA

Trabzon’da özellikle sağlık kurumları ile ilgili konulara anında müdahale ederek, gelen her şikayeti ve öneriyi değerlendiren Sağlık Genel Sekreteri Halit Çınarka’nın hassasiyetinin tüm bürokratlarda olmasını temenni ediyoruz.



HAFTANIN GAFI

Sema RAMAZANOĞLU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Ensar Vakfı’ndaki o iğrenç herifni yaptığı kepazelikle ilgili "Bir kere olması karalamak için gerekçe olamaz" sözü, haftanın değil yılın gafıdır.



Haftanın mekanı

GANİ BALIK

Trabzon’da açıldığı günden bu yana menü formatını değişmeyen, lezzetini, müşteri memnuniyetini hiç hep üst seviyede tutan, levrek kavurması, salataları ve ikramları ile meşhur Gani Balık, balık severler için Trabzon’un en çok tercih ettiği mekanlar arasında.