Bir yıl daha geride kaldı.

Alışmıştık, geride kalan yıl için; Tatlı anıları ile gitti.

2021 için böyle diyemiyoruz.

Korona illeti.

Ekonomik kriz.

Hayat pahalılığı

İssizlik

Ve mutsuzluk.

Ne yazık ki, hepsi birden 2022’e taşınıyor. 

Yeni yılın yeni umutları yok gibi.

2021’in ayrı dertleri ile 2022’yi kucaklıyoruz.

BANA GÖRE..!

Evet, başlıkta da dediğim gibi.. Bana göre, 2021’de Trabzon’da sosyal alanda damgasını vuran 5 kişi..

  • Refik Kurukız (Şalpazarı Belediye Başkanı) İlçesinde üretim yapan bir tekstil firmasını bastı, ürettiklerini yaktı. Yıla damgasını vurdu.

+++

  • Sezgin Mumcu( Ak Parti İl Başkanı) Hiç kimsenin aklının ucundan bile geçmediği bir anda iktidar Partisinin il başkanı oldu. 2021’in en büyük sürprizini yaptı

+++

  • Metin Alper( Emniyet Müdürü) Trabzon’a görevlendirilmesi de çok konuşuldu. Görev yaptığı anlarda çok tartışıldı. Görevden alınması da daha çok tartışıldı.

+++

  • Murat Zorluoğlu( Büyükşehir Belediye Başkanı) Alt yapı gibi riskli cesur bir yatırıma kalktı. Çok eleştiri aldı. Alt yapı çalışmaları şehri bunalttı. Bu çalışmalara devam etti.

+++

  • Hamdullah Çuvalcı(KTÜ Rektörü) KTÜ O’nun rektörlüğü döneminde kısa bir zamanda YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi olarak tescil edildi. Yök’ün bu kararından sonra şimdi, bir çok dalda bir çok bilim insanı norm kadrosu açılacak.

YILIN OLAYI

Trabzon’da yılın olayı Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan silahlı saldırıydı.. Bıyık, Belediyenin önünde aracından inince silahlı saldırıya uğradı.. Şans eseri yara almadan kurtuldu. Ölümden döndü.

SPORDA YILA DAMGASINI VURANLAR

 Busenaz Sürmeneli: Boksör. Tokyo Olimpiyatlarında altın madalya kazandı. Trabzon’a damgasını vurdu. Gururu oldu.

+++

Ahmet Ağaoğlu: O’nun başkanlığında 2021 yılında Trabzonspor büyük puan farkı ile süper ligin ilk yarısını lider bitirdi.

+++

Abdullah Avcı: Trabzonspor’a camiasına uzun yıllardan bu yana hasret olduğu başarıların mimari oldu.

…..

YILIN 3 TARTIŞMASI

Boztepe Viyadükleri: 2021 yılında şehirde en çok tartışılan konuların başında Boztepe tünel viyadükleri oldu. Aklı selim herkes bu viyadükler şehre saplanmış hançerdir dedi.

++

Şehir Hastanesi: 2021 yılında en çok tartışılan konulardan biri de Şehir Hastanesi.. Hastane değil, yeri tartışıldı. Yeri Şehir Hastanesini uygun değil dendi.. Hala da deniyor. 2022’e miras kaldı.

++

Şehir Terminali: 2021 yılında bizi fazlasıyla yoran bir tartışma konusu da şehir terminali.. Yeri hakkında herkes bir fikir söyledi. Dere yatağında terminal olmaz dendi.. Bu tartışma da 2022 yılına taşınıyor. 

………

YILIN SEVİNCİ

Büyükşehir’in Ganita sahil projesi.. Bütün bir Trabzon’u memnun etti. Şehrin göbeği deniz ile buluşacak. Hiçbir belediye yönetimi Ganita’ya el atamadı. Murat Zorluoğlu, bu konuda cesur bir proje yaptı..

…….

YILIN ÖZEL ADAMI

Celil Hekimoğlu: Hem üretim yapıyor. Yaptığını yurt dışına satıyor. Hem bu krizde istihdam sağlıyor. Hem de futbol kulvarında ağır bir yük sırtlandı.. Parmak ısırtan tesisler yaptı.

……….

2022’YE TAŞIYACAĞIMIZ HAYALLER..

Demiryolu: Her yıla demiryolu hayali ile giriyoruz.. 2022’de de gelenek bozulmadı.. Demiryolu’nu hayal ediyoruz..

++

Yatırım Adası: Yatırım programına alındı. Alınıyor. Alınacak diye bir yıl daha geride kaldı. Hayalini, 2022’ye taşıyoruz.

+++

Güney Çevre Yolu: Trabzon’un olmazsa olması.. Komşu iller çoktan yaptı bitirdi. 2021’de çok konuştuk. Sıfıra sıfır elde var sıfır.. 2022’de bakalım ne olacak.

……..

YILIN ZAYTUNG

Dolar düştü diye sevinen Temel, kutlamalara katılmak için Meydan’a  3 lira dolmuş parası vererek gitti. Dönerken 4 lira ile döndü.