2022 yılını geride bıraktığımız bu günlerde her yıl sonunda olduğu gibi bu yıl sonunda da yaşanan önemli gelişmeleri sizler için derledik. 

TRABONSPOR’UN ŞAMPİYONLUĞU

Trabzon’u Türkiye ve dünyada konuşturan en önemli gelişme Trabzonspor’un 2021 - 22 Sezonunda yaşadığı şampiyonluk oldu. Bordo - Mavililer 38 yılın ardından Süper Lig Şampiyonluk Kupasını kaldırırken, 8. şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

şampiyon3

Süper Ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor’un, taraftarlarının yaptığı kutlamalar da dünyada viral oldu. Bir çok ülkeden futbol severler ve ünlü isimler Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarını paylaştı. Bu görüntüler Trabzon’un tanıtımına da önemli katkı sağladı. 

şampiyonluk-1

SÜPER KUPA TRABZONSPOR’UN

Turkcell Süper Kupa maçında Demir Grup Sivasspor'u 4-0 yeneN Trabzonspor, tarihinde üçüncü kez Süper Kupa'yı kazandı. Kupayı takım kaptanı Uğurcan Çakır kaldırırken oyuncular ve teknik heyet sevinç yaşadı. Bodo - mavililer böylelikle sezonu 2 kupayla kapatmış oldu. 

trabzonspor süper kupa

ÖRS’E  YUMRUKLU  SALDIRI

2022 Yılında Trabzon’un belki de en çok konuştuğu olaylardan biri de Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün TBMM’de yumruklu saldırıya uğraması oldu.
TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında meydana gelen arbedede, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın yumruk atması sonucu İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, yaralandı. Acilen hastaneye kaldırılan ve bir süre tedavi gören Örs, daha sonra taburcu oldu. Örs, Trabzon’a gelişinde de büyük coşkuyla karşılandı. 

hüseyin örs

TTSO’DA BİR  DEVİR KAPANDI

29 Eki 2022’de Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) seçim süreci tamamlandı. İki Liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Suat Hacısalihoğlu’nu seçimi kaybetti.  Erkut Çelebi, TTSO Yönetim Kurulu başkanlığına seçildi. Hacısalihoğlu’nun seçimi kaybetmesi ise Trabzon TSO’da bir devrin kapandığı şeklinde yorumlandı. 

erkut çelebi

ESERTÜRK  ATANDI

Trabzon Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan'ın yaş haddinden dolayı emekliye ayrılmasının ardından Trabzon'a Yozgat Emniyet Müdürü Murat  Esertürk atandı.

murat esertürk

TRABZON EGEMEN  BEBEĞİ YALNIZ  BIRAKMADI

Trabzon’da yaşayan SMA TİP 1 hastası 2 yaşındaki Egemen Öztürk'ün tedavisiyle ilgili yaklaşık 1 yıl önce Ortahisar Belediyesinin katkılarıyla başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  31 Aralıkta 2 yaşına girecek olan SMA TİP 1 hastası Egemen Öztürk için “Egemen bebeğe sende destek ol” kampanyası sayesinde tedavi masraflarının hemen hemen tamamına yakın kısmı toplandı. Egemen bebeğin tedavisine başlandı. 

egemen

BAKAN SOYLU’NUN  KUZENİ  ÖLDÜRÜLDÜ

Trabzon’un Of ilçesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Sefa Dönmez öldürüldü. Dönmez’i sokak ortasında öldüren Fatih U,’ya müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

kuzen

CEVAT KOL  HAYATINI KAYBETTİ

2022 yılında Trabzon basın camiasını üzen bir gelişme de meslektaşımız Cevat Kol’un hayatını kaybetmesi oldu. 7 Aralık 2022’de Gazeteci Cevat Kol, 2 yıldır savaş verdiği kansere yenik düştü. Deneyimli gazeteci, 57 yaşında hayata gözlerini yumdu. Gazeteci Cavat Kol, Trabzon’da son yolculuğuna uğurlandı. 

cevat kol

MARAŞ CADDESİ, TRAFİĞE KAPATILDI

Trabzon'da uzun yıllardır tartışılan Kahramanmaraş Caddesi ile ilgili belki de şehrin genelini memnun eden bir gelişme yaşandı.  Kahramanmaraş Caddesi ile ilgili radikal bir karar veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, caddeyi trafiğe kapattı.  Trafiğe kapatılan cadede kısa sürede işlemler tamamlanarak, üst yapısı yapılarak hizmete açıldı ve özellikle yazın vatandaşların uğrak yerlerinden biri oldu. 

maraş caddesi-1

FORUM VE VARLIBAŞ EL DEĞİŞTİ

2022 yılında Trabzon ticareti için bir diğer önemli gelişme de 2 Alışveriş Merkezinin satışı oldu. Trabzon’da bulunan iki AVM farklı kişilerin yönetimine geçti. Kayserili İş İnsanı Süleyman Çetinsaya Forum AVM’yi satın alırken,  Varlıbaş ailesine ait olan Varlıbaş AVM’nin de Ağrılı İş İnsanı Spor Dünyası markasının sahibi Hasan İpek tarafından satın alındığı öğrenildi.

forum-1

MÜDÜRLÜKLERDE DEĞİŞİKLİK YAŞANDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Yurt içi Etkinlik Destekleme Müdürü Tamer Erdoğan, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner görevden alındı. Yerine Lokman Arıcıoğlu getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Trabzon İl Müftülüğüne Selami Aydın, atandı. 


TÜNEL AKVARYUM HİZMETE AÇILDI… 

Trabzon’un turizmde vizyon projeleri arasında gösterilen ve Ortahisar Belediyesi tarafından yapılan Tünel Akvaryum Projesi de bu yıl hizmete açıldı. İlk günlerden itibaren büyük beğeni kazanan projeye hem Trabzon’dan hem de il dışından çok sayıda ziyaretçi akın etti. 

tünel akvaryum

TRABZON’A TURİZMDE 1 MİLYAR DOLAR GELİR

Trabzon, pandeminin ardından bu yıl turizmde altın yılını yaşadı. Trabzon’a gelen yabancı turist sayısının 600 bine ulaştığı hatta yıl sonuna kadar bu rakamın 700’lere dayanacağı kaydedildi. Gelen turistlerden kent geneli 1 milyar dolarlık bir gelir sağlarken, önümüzdeki yılın hazırlıkları şimdiden başladığı da ifade edelim. 

turizm-1