022 yılında vizyona giren filmler içinde merakla beklenilen en iyi filmleri sizler için inceledik. Birbirinden etkileyici yapımların sinema salonlarında gösterime girdiği bir dönemde sizlere mutlaka izlemeniz gereken filmleri hazırladık. 2022 yılı içerisinde vizyondaki filmler içinde öne çıkan yapımları incelediğimiz haberimizi beğeneceğinizi umuyoruz.

Tüm dünya genelinde yaşanılan pandemi, film sektöründe de etkisini yoğun olarak göstermekte. Birçok film projesi ya da çekimleri Covid-19 nedeniyle ötelenebilmekte. Bu da filmlerin vizyon tarihlerinde değişikliklere sebep olmakta. Bu yazımızda 2022 yılında sinema salonlarında izleyiciler ile buluşacak olan yapımlar içerisinde film önerilerini bulabilirsiniz.

Killers Of The Flower Moon

Gerilim ve dram türünde bir yapım olan Killers Of The Flower Moon filminin yönetmeni Martin Scorsese. Filmin oyuncu kadrosunda ise Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Jesse Plemons gibi isimler yer alıyor.

1920’li yıllarda geçen filmde Oklahoma’da yer alan Kızılderili Birliği, petrolün kendi topraklarında çıkıyor olması nedeniyle daha refah içinde bir hayat sürmeye başlar. Ancak bu zenginleşme ile birlikte bir anda cinayetler işlenmeye başlar. Cinayetler arttıkça olayları araştırma görevi henüz yeni kurulan FBI’a devredilir. Bu gizemli cinayetleri çözmek ile görevlendirilen dedektif, Kızılderilileri de içine alan bir ekip ile birlikte bölgedeki cinayetlerin izini sürmeye başlar. Soruşturma derinleştikçe cinayetlerin arkasında korkunç bir sır olduğunu keşfedeceklerdir.

Avatar 2

2009 yılında yayınlanan ve tüm dünyada ses getiren Avatar filminin devam filmi Avatar 2 vizyon tarihi 2022 Aralık olarak duyuruldu. Avatar 2 filminin oyuncu kadrosunda Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver başrollerde yer alırken yönetmen koltuğunda James Cameron oturuyor.

Avatar’da yaşananların üzerinden on sene geçmiştir ve Jake ile Neytiri evlenmişlerdir. Ancak Pandora’dan ayrılmak zorunda kalırlar. Bu ayrılık sonrasında ise Pandora’nın etrafında bulunan yerleri keşfetmeye başlarlar.

Benden Ne Olur?

14 Ocak 2022 tarihinde vizyona giren yerli romantik komedi türündeki Benden Ne Olur? Filminin yönetmenliğini Murat Şenöy üstleniyor. Filmin başrollerinde ise Hazal Kaya, Onur Tuna, Enis Arıkan gibi isimler bulunuyor.

Hazal Kaya’nın hayat verdiği Sertab, yaşamında çok fazla sorunlar yaşayan, sabit bir fikre sahip olamayan, hayatında henüz bir düzen oturtamamış bir karakterdir. Etrafında bulunan kişiler artık onun bir düzen kurması gerektiği konusunda hemfikirdir. Sertab başına gelen talihsizliklerden sonra çevresindekilerin sözünü dinleyip hayatına bir düzen vermeye karar verir. Bu süreçte ünlü oyuncu Soner ile karşılaşır ve hayatı tekrar değişir.

Top Gun : Maverick

Aksiyon ve Macera türünde bir yapım olan Top Gun : Maverick filminin vizyon tarihi Mayıs 2022 tarihi olarak belirlendi. Filmin yönetmen koltuğunda Joseph Kosinski yer almakta. Filmin oyuncu kadrosuna göz attığımız zaman Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly’nin filmin başrollerinde yer aldığını görmekteyiz.

1986 yılında yayınlanan Top Gun filmi o dönem büyük ilgi görmüş ve milyonların gönlüne taht kurmuştu. Aradan geçen bunca yılın sonunda ikinci filmde de Tom Cruise başrolde yer almakta. Pete “Maverick” Mitchell donanmanın en iyi pilotlarından biridir. Artık eğitim pilotu olarak görev yapmaktadır ve bir gurup pilotu özel bir görev için eğitmektedir.

Thor 4: Love And Thunder

Aksiyon – Macera – Fantastik ve Bilim Kurgu türlerinde bir yapım olan Thor 4 : Love And Thunder filminin vizyon tarihi 6 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Filmin yönetmen koltuğunda Taika Waititi oturmakta. Filmin başrollerinde ise Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale gibi güçlü isimler yar almakta.

Chris Hemsworth’ün her zaman olduğu gibi Thor’u canlandırdığı serinin dördüncü filminde bu sefer Christian Bale, kötü bir karakter olarak Thor’un karşısında yer alıyor. Gorr The God Butcher karakteri, Thor’un karşısındaki en büyük düşmanı olarak filme dahil olmakta. Marvel film ve karakterlerinden hoşlanan ve takip eden sinemaseverlerin beğenerek izleyecekleri bir film.

Reedeming Love

Romantik dram türünde bir yapım olan Reedeming Love filminin yönetmenliğini D.J. Caruso üstlenmektedir. Filmin başrollerinde ise Abigail Cowen, Tom Lewis (V), Famke Janssen yer almaktadır.

Angel, çocuk yaşta annesini kaybetmiştir. Çok küçük yaşta annesiz kalan Angel, fuhuşa zorlanmıştır. Angel yıllar boyu erkekler tarafından kötülük ve şiddet görmüştür. Artık kendinden nefret etmekte ve hor görmektedir. Günün birinde karşısına çıkan Michael, Angel’in erkeklere bakışını değiştirirken, yıllar boyunca aldığı yaraların da sarılmasına yardımcı olacaktır.

Moonfall

Aksiyon – Macera ve Bilim Kurgu türünde bir film olan Moonfall filmi Şubat 2022’de sinema salonlarında yerini alacak. Filmin yönetmenliğini Roland Emmerich üstlenmekte. Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley (II) ise filmin oyuncu kadrosunda yer alan oyuncular olarak karşımıza çıkıyor.

Bilinmeyen bir sebeple ayın yörüngesi değişmiştir. Bu yörünge değişikliği sonrası ayın dünyaya çarpmasına sayılı haftalar kalmıştır. Dünya büyük bir felaketin eşiğindedir. Eski bir astronot olan Jo Fowler (Halle Bery), bu durumu değiştirebileceğini düşünmektedir. Jo Fowler ve birkaç arkadaşı ayın yörüngesini değiştirmesine sebep olan durumu öğrenmek için eri dönüşü olmayan bir uzay yolculuğuna çıkarlar.

Evlen Benimle - Marry Me

Romantik komedi türünde bir yapım olan Evlen Benimle – Marry Me filminin vizyon tarihi Şubat 2022 olarak planlanmakta. Filmin yönetmen koltuğunda Kat Coiro yer alıyor. Oyuncu kadrosu ise Jennifer Lopez, Owen Wilson, Maluma gibi isimler bulunuyor.

Aynı isimli çizgi romandan sinemaya uyarlanan filmde Jennifer Lopez’in canlandırdığı pop yıldızı bir kadın, rock yıldızı olan sevgilisi ile Madison Square Garden’da evlenmek üzeredir. Ancak törene çok az zaman kala sevgilisinin kendisini asistanı ile aldattığını öğrenir. Büyük bir sinir krizi geçiren kadın, kalabalık içerisinde rast gele bir erkeği (Owen Wilson) seçer ve onunla evlenmeye karar verir.

Knives Out 2 – Bıçaklar Çekildi 2

Polisiye ve komedi türündeki Knives Out 2 – Bıçaklar Çekildi 2 filminin yönetmen koltuğunda Rian Johnson yer almakta. Filmin oyuncu kadrosunda ise Daniel Craig, Janelle Monáe, Dave Bautista yer alıyor. Film, Netflix dijital platformunda yayınlanacak.

Serinin ikinci filminde yine Daniel Craig, Dedektif Benoit Blanc rolünü canlandırıyor. Filmde yine işlenen bir cinayetin ardından karmaşık olayların çözülmesi için Dedektif Benoit Blanc görev alıyor. İlk filmi beğenenlerin bu filmi de merak ve heyecan ile takip edeceğini değerlendirmekteyiz.

Black Adam

Aksiyon ve macera tarzında bir yapım olan Black Adam filmi 2022 yılında vizyona girmesi merak ile beklenen yapımlar arasında yer almaktadır. Jaume Collet-Serra’nın yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Dwayne Johnson, Aldis Hodge, Noah Centineo başrollerde yer alıyor.

Şimşeğin gücünü elinde bulunduran Black Adam, bir anti kahraman olarak karşımıza çıkıyor. Black adam büyücülerin lideridir ve şimşeği serbest bırakır. Serbest bırakılan sadece şimşek değil aynı zamanda 7 büyük günah ta serbest kalır. Bu günahlar dünyaya ulaştığında ise işler yolundan çıkacaktır.