2022 yılında Asgari Ücrete yapılan 2 zammın ardından şimdi gözler Yılbaşına doğru yapılacak yeni zamda… Özellikle Genel Seçimlerin yaklaşması nedeniyle Asgari Ücrete ne kadar zam yapılacağı da kamuoyunun yakın takibinde…

HER KESİMİ İLGİLENDİRİYOR

Asgari Ücrete yapılan zam, daha yüksek maaş alan kesimleri de ilgilendirirken bu yüzden özel sektörün tüm çalışanlarının neredeyse gözü yapılacak zam miktarına çevrilmiş durumda.
Asgari Ücretle ilgili Sosyal Güvenlik Uzmanları, kritik eşiği açıklarken, kimileri de rekor bir zam geleceğini işaret ediyor.

asgari ücret

ÖNCE 4 BİN 253, SONRA 5 BİN 500

Milyonlarca kişiye ilgilendiren Asgari Ücrette 2022 yılında hatırlanacağı üzere ilk olarak Ocak 2022’de zam yapılmıştı. Yapılan yüzde 50 artış ile Asgari ücret 4 bin 253 TL olarken daha sonra Temmuz ayında yapılan 2. Zamla birlikte Asgari Ücret 5 bin 500.35 TL’ye çıkarılmıştı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini söylerken, “Biz yurttaşlarımızı, çalışanlarımızı, emekçilerimizi, enflasyonun tahribatından kurtaracağız” ifadelerini kullandı.


10 BİN TL OLABİLİR Mİ?

Sosyal Güvenlik Uzmanları asgari Ücrette kritik eşeğin 8 bin TL olduğunu ifade ederken,  kulislere yansıyan bilgilere göre asgari ücrete ortalama yüzde 40 - 50 oranında bir zam yapılacağı ifade ediliyor. Bu oranlarda bir zam yapıldığında ise asgari ücretin 7500 - 8500 TL seviyelerine yükseleceği kaydedilirken kulislerde 10 bin TL iddiası da dillendiriliyor.
Ancak bunun sürpriz olacağı ifade edilirken 2023 yılı Asgari Ücrete yüzde yüzlük bir zam oranının beklendiği ancak Genel Seçimler nedeniyle bu seçenini de gözardı edilmemesi gerektiği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da asgari ücretle ilgili asıl tespitin Aralık ayında yapılacağını ifade etti.