Büyükşehir Belediye Başkanlık makamını Ülkü İlköğretim 3 / A sınıfı  ve Bilim Sanat Merkezi öğrencileri Zeynep Özcan ve Muhammet Yekta'ya devreden Başkan Ahmet Metin Genç, kendisinin de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda anısını anlattı. 

BAŞKAN GENÇ 23 NİSAN’DA HAKİM OLMUŞTU, SONRA HUKUK OKUDU

Başkan Genç, “Bende Maçka’da ilk okulda okuyordum. 5. Sınıftaydım. Öğretmenim 23 Nisan öncesinde bana “Metin sen Hakim olacaksın” dedi. Bende anlamadım. O zaman futbol durumu da var. Sonrasında detayını anlattı. “23 Nisan’da Adliye’ye gideceksin, hakimlik koltuğuna sen oturacaksın” dedi. 
Adliyeye gittim. Böyle uzun boylu, karizmatik, gözlüklü Salih bey isminde bir hakim. Beni aldı koltuğuna oturttu. “Bundan sonra hüküm karar hepsi sende.  Talimat verebilirsin”  dedi. 

O gün atmosferi yaşamış ve heyecanlanmıştım. Hukuk oradan içimize girdi. Öylece de gelişti. 
Önce çocukluk hayali olarak o atmosferden etkileşim, sonrasında onu hedef haline getirip tanımak. Sonrasında da hukuk okuduk, avukat olduk. 
Bizde de bu şekilde başladı, güzel yavrularımız için de bu zamanlardan başlayan hayalleri yarın gerçek olur inşallah” dedi. 

ATATÜRK BU BAYRAMI BİZ ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİ

Başkan Genç daha sonra, Büyükşehir Başkanlık Koltuğunu ilk olarak Zeynep Özcan’a teslim etti. Zeynep Özcan yaptığı konuşmada “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1920’de TBMM’yi açmış ve bu bayramı biz çocuklara armağan etmiştir. Dünyadaki tüm çocukların özenerek bu bayrama baktığı bizler, çok güzel bir ülkenin çocuklarıyız. Bizlere bu bayramı hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarına, vatan için canlarını ortaya koyan aziz şehit ve gazilerime saygılarımı sunuyorum. Son olarak bizleri makamında ağırlayan sayın belediye başkanımız Ahmet metin genç ve ekibine tüm arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

KURSLAR, AKIL VE ZEKA OYUNLARI… 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in “Ne yapmak istiyorsunuz. Eksik gördüğünüz bir şey var mı?” sorusuna ise Zeynep Özcan “Trabzon için ilk yapabileceğim şey sokak hayvanlarına büyük barınak açmak, yolda trafiğin yanında sokak hayvanı gören birisi belirli bir numara olabilir. Arayıp, adresini verebilir sokak hayvanı oradan alınıp, barınağa götürebilir. 
Eğitim için de çok büyük okul açılabilir. Oradan ücretsiz güzel eğitimler verilebilir. Kurslar, akıl ve zeka oyunları olabilir. 
Trabzon’da otoparklar daha fazla genişletilebilir… 
Ganita’ya çiçekler, fidanlar dikilebilir. Daha yeşili arttırabiliriz” diye yanıtladı. 

ATATÜRK’ÜMÜZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Ardından Başkanlık Makamı Muhammet Yekta Enön oturdu. Muhammet Yekta Enön yaptığı konuşmada, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı. Bugünü bize armağan eden Atatürk’ümüze çok teşekkür ederim” dedi. 

Başkan Genç’in ne yapmak istediği yönündeki sorusuna ise Muhammet Yekta Enön, “Çocuklar için yeni kurslar ve yeni bilim sanat merkezi açacağız. Daha sonra ise belki sokak hayvanları için barınak kurabiliriz. Hem okulumuza dolaplar ve kitaplıklar getirebiliriz. Okula gidemeyen çocuklar ada ücretsiz kurs vereceğiz” dedi. 

ÖLÜM KORKUSU İLE YAŞIYORLAR

Trabzon’da darp edildiği iddia edilen öğrenciler Türkiye gündemine yerleşti! Rektörden ilk açıklama geldi Trabzon’da darp edildiği iddia edilen öğrenciler Türkiye gündemine yerleşti! Rektörden ilk açıklama geldi

Ardından Filistin ve Doğu Türkistan’da çocukların yaşadığı zulme dikkat çeken Muhammet Yekta Enön, “Filistinli ve Doğu Türkistanlı kardeşlerimize de yardımcı olabiliriz. 
Ölüm korkusu ile yaşıyorlar” dedi. 

Başkan Genç, Doğu Türkistan ve Filistin hassasiyetinden dolayı Muhammet Yekta'yı kutlayarak, “Allah yardımcıları olsun. Onlarda özgür Filistin olması konusunda güzel bir gelecek onların olsun. Bağımsız bir Filistin olsun. Yine Doğu Türkistan’da ki çocuklar da bağımsız ve hür bir şekilde kendi ülkemizde olduğu gibi yaşasın” dedi. 

Program toplu fotoğraf çekimi ve hediye verilmesi ile sona erdi.