Bu bir değil 5 değil. Sayısını unuttum şu stoper değişikliklerinin. 

Ben yazmaktan bıktım Ünal hoca değiştirmekten bıkmadı. Sorun nedir, amaç nedir, yapılmak istenen nedir bilemiyorum. Her avrupa maçı öncesi bu eylem yapılıyor. Ya biri veya ikisi birden yedeğe alınıyor. Ne hikmetse de hiçbir rotasyonda Trabzonspor kazanamıyor. O halde bunun bir mantıklı açıklaması gerekmiyor mu? 

Belki başkana veya yardımcılarına açıklama yapıyordur Ünal hoca ancak milyonlarca Trabzonspor taraftarının bilmesi ana sütü gibi hakları değil midir?

Her maç gol yemesini Hüseyinlere bağlamak haksızlık değil midir? Bunun bir başka çaresi vardır elbet. Üzüldüm demek çare midir, çözüm müdür? Hemen hemen her maç bir oyuncunun sakatlanması normal midir? Bunların da çaresi yokudur? Vesaire vesaire… 

Bu gibi sorunlara çare arayacağına, mevcut bu Trabzonspor takımında en son değişmesi gereken Hüseyinlere rotasyon uygulamak neyin nesidir, inatlaşmak mıdır? Veya bir uzun bir kısa stoper arayışı mıdır? Puan kayıplarına rağmen. 

Bak Ünal hocam, bu takımın tekniğini taktiğini yapıp yapayacaklarını yazmak yerine neler yazıyoruz. Bu da bize haksızlık değil midir? 

Evet gelelim maça diyemeyeceğim. Gelelim hakemlere. Hakemler ve VAR’dakiler yukarıdan aldıkları senaryoyu uygulamakla meşguldür, bunu böyle bilelim. Eylemlerinde Jerome’nin, Sosa’nın ayak bileğine kırarcasına basması, kırmızı kart lamı cimi yok. Sana göre bana göresi de yok. Direkt kırmızı kart. 

Titi’nin, Sörloth’a aynı şekilde tekmesi, yere indirmesi yine sana göre bana göresi yok direkt penaltı. Göztepe’nin havada uçan tekmelerine sert futboluna eyvallah demeleri daha doğrusu 3 maymunu oynamaları hata değildir efendiler. Yukarıda dediğim gibi senaryodur. Son senelerde olduğu şampiyonluk yine masadan çıkacaktır. 

Taraftarlar bunlara öyle nazik cevaplar yerine anlayacakları dilde yani yumruk ve masayı işaret ediyorlar ancak nafile kardeşlerim. Hakemler aldıkları talimatları yerin getiriyorlar. Trabzonspor’a yapılanlar ne ilk ne de son olacak. Bana göre yapılacak iş bu kıyıma karşı çıkmak için öyle bağırım çağırmaktan ziyade meseleyi yeri geldiğinde gövde gösterisinden aşağı kalmayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yani biz herkesten daha çok Trabzonsporluyuz edasında bulunan milletvekillerini harekette geçirmektir. 

Trabzonspor taraftarlarının sahipsiz olmadığını ancak böyle gösterebiliriz. Bu işi ulusal basında Erman hoca ile Zeki Uzundurukan’ın da omuzlarına bırakmamamız gerekmektedir. 

Son olarak hocam şanssız sakatlıklardan dolayı kadro zaafı ve diğer zaaflar hepsi tamam. Siz demiyor musunuz bunlar bizim için mazeret değildir, her olumsuzluğu Trabzonsporlu ruhu ile savaşarak kazanacağız. Evet ben de aynı şeyleri söylüyorum. Arkanda olan bu şehir ve milyonlarca taraftar senden başarı bekliyor. Bilmem anlatabiliyor muyum?