Süper Lig’in 28. Haftasında Trabzonspor sahasında Kayserispor’u ağırladı. 

Avrupa Kupaları yolunda biribirinin en yakın rakibi olan iki takımın da hedefi, sahadan galibiyet ile ayrılmaktı. Rıza Çalımbay defansı sağlam tutmak adına Okay Yokuşlu’yu savunma hattına çekerken, Onazi’yi de Sosa’nın yokluğunda orta sahaya yerleştirdi ve Olcay Şahan ile Abdulkadir’in kanatlardan getireceği toplarla Burak Yılmaz’ı besleme düşüncesinde sahaya çıktı.

Çalımbay’ın en şaşırtan tercihi ise Pereira’dan aldığı formayı, Kamil Ahmet Çörekçi’ye vermesiydi. Bu tercihin altında yatan nedenin Pereira’nın agresif hareketleri yattığı düşünüldü. 

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımda birbirine üstünlük kuramazken kısır bir mücadele ile sürdü. 

Maçın belki de en ilginç anı 27. Dakikada yaşandı. Onazi’nin sakatlanmasının ardından oyuncu değişikliğine gitmesi gereken Trabzonspor’da yedek kulübesinde ilginç dialoglar göze çarptı. Sahanın diğer ucundan yedek kulübesine koşarak gelen Burak Yılmaz’ın, Uğur Demirok’u ısrarla çağırıp oyuna girmesine vesile olması ise gözlerden kaçmadı. Demirok ısınmaya bile gerek duymadan sahaya girdi. Uğur’un bu davranışının, kadroda olmadığını duyduğu anda attığı “Ya sabır” mesajıyla bir alakası var mı bilinmez ancak kulübede kısa süreli de olsa bir kriz yaşandığı gerçek.

Defans hattının Uğur,Hubocan iklisi ile oluştuğu, Okay’ın ise orta sahaya çekilerek başlanan ikinci yarıda toplar yine Burak Yılmaz ile buluşturulmaya çalışıldı. Hele de 50. Dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Burak’ın pozisyonu cömertçe harcaması belki de maçı ateşleyen pozisyondu.

İşte bu dakikadan sonra sahneye Abdulkadir çıktı. Rakibinden kaptığı top ile ceza sahası dışından muhteşem vurdu ve takımını öne geçirdi. Bu gol hem Trabzonspor’un güvenini yerine getirdi hem de Kayserispor’un gardını düşürdü. Sonrasında ise goller sırasıyla geldi. 61. Dakikada Abdulkadir’in pasında Yusuf Yazıcı, 65. Dakikada Yusuf Yazıcı’nın pasıyla Burak Yılmaz, 76. Dakikada ise Burak – Olcay verkaçında Burak Yılmaz topu ağlara gönderdi.

Burak Yılmaz’ın her gol sonrası tribünde bulunan Muharrem Usta’ya doğru koşup alkışlaması ve elini öptüğünü işaret etmesi ise gözlerden kaçmadı. Anlaşılan yönetim değişikliğine en çok üzülen futbolcu Burak Yılmaz oldu.

Trabzonspor bu kritik karşılaşmayı kazanarak Avrupa Kupaları yolunda ümidini sürdürürken, en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını açmış ve Muharrem Usta yönetimine de galibiyet ile veda etmiş oldu.

Maçın bitiş düdüğü ile Muharrem Usta’nın bulunduğu tribünler önüne gelen takım, eski başkanlarını alkışlayarak vedalarını tamamlamış oldu.