Gündem

5 bin 832 yangınla mücadele edildi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2025 yılının orman yangınları bilançosunu açıkladı. Yumaklı, yılbaşından bu yana 2 bin 492’si ormanda, 3 bin 340’ı kırsal alanda olmak üzere toplam 5 bin 832 yangınla mücadele edildiğini bildirdi.

Aydın ve Denizli’deki yangınlar kontrol altına alındı

Safranbolu’daki Mobil Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yapan Bakan Yumaklı, Aydın’ın Efeler ilçesinde ve Denizli’de çıkan yangınların ekiplerin yoğun çalışmasıyla söndürüldüğünü duyurdu.

Karabük-Kastamonu hattında iki yangın sürüyor

Yumaklı, halihazırda devam eden iki yangın bulunduğunu belirterek, “Karabük Eflani’de başlayıp Kastamonu’nun Araç ilçesine sıçrayan bir yangın var. İkincisi ise Araç ilçesinde çıkan başka bir yangın. Bölge, kayalık ve kanyonlardan oluşan zorlu bir coğrafya. Hem karadan hem havadan yoğun bir mücadele yürütülüyor. Akşama doğru bu yangınlarla ilgili güzel haberler vermeyi umuyorum.” dedi.

“Doğru bilgiyi vakit kaybetmeden paylaşıyoruz”

Gece saatlerinden sabaha kadar üç farklı yangının kontrol altına alındığını aktaran Yumaklı, dezenformasyon uyarısında da bulundu. “Biz doğru bilgiyi anında kamuoyuyla paylaşıyoruz. Resmi olmayan bilgilere itibar edilmemesini özellikle vurguluyorum.” ifadelerini kullandı.

“Gelecek nesillere daha güçlü ormanlar bırakacağız”

Yumaklı, rakamların yüksekliğine dikkat çekerek verilen mücadelenin büyüklüğünü ortaya koyduğunu söyledi:
“İnşallah gelecek nesillere daha yeşil, daha güçlü, daha kuvvetli ormanlar bırakmanın temellerini burada atıyoruz.”

{ "vars": { "account": "UA-28164355-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-DQTZ4JSXP4" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }