Trabzon’da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından birçok sokak ve cadde göle döndü.
Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken Ortahisar ilçesi Beşirli mahallesi en çok etkilenen noktalar arasında yer aldı.
61saat’ten Melisa Şener ve Cengizhan Bahadır olay yerinde vatandaşla konuştu.
İşletmesini su basan bir dükkan sahibi, “Sabah saatlerinde öğrendim. Yan tarafımızda dere yatağı taşmasıyla buraya sert bir kütük geliyor. İşletmemizin camlarını kırıyor. İşletmemiz tamamen sular altında kaldı. Çok şükür can kaybımız yok. Mal da canın yongasıdır derler. Artık buradaki her şey çöp oldu.
Böyle olmasının sebebi ise arkadaki dere yatağı. Yatağın taşmasıyla Beşirli bu hale geldi. Bu sorun tamamen ortadan kalkar.”
Aracını kullanılamaz halde bulan bir çalışan, “Sabah işe giderken aracımızı parka çektik geldiğimizde ise kullanılamaz bir vaziyette gördük. Zannediyorum ki bu sonuç ne olacak. Kim telafi edecek.”
Bir esnaf, “Dükkanımız deniz seviyesinden aşağıda olduğu için dükkanımızı su bastı. Mobilya işi yapıyoruz, zarar gördük. Zamanında Gülcemal yapılacak diye önümüzü doldurdular. Bu projeler bir ana önce bitse de her şey açıklığa kavuşsa…”
“Allah’tan gelen bir felakettir. TİSKİ’de burada Ortahisar’da burada. Burada esnaf arkadaşlarımızın büyük hasarı var. İnşallah en kısa zamanda giderilir. Ne diyelim bu bir felaketti…” ifadelerini kullandı.