Türkiye Kupası'nın bir nevi yedek oyunculara şans verme kulvarı olarak değerlendirildiği ortamda Trabzonspor da düzene ayak uydurdu.

Sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle biraz da mecburiyetten Manisaspor karşısında yedek oyuncularına şans veren Yanal, oyun disiplininden taviz vermedi.

Çalıştığı tüm takımlarda mücadeleyi ön plana çıkaran Yanal'ın bu tarzı aslında tam da Trabzonspor'un genlerine uyuyordu. Nitekim beklendiği gibi ilk iki kupa maçındaki olumsuz futbolun aksine kupadaki iddiasını ortaya koymak isteyen Trabzonspor, Manisaspor engelini coşkulu oyunuyla farklı geçti.


Bu sezon fazla forma şansı bulamayan isimlerde bu fırsatı iyi değerlendirdi.

Yusuf'u bu bölgede oynatıp hızından yararlanmak isteyen Yanal, İshak'ta da aynı cevheri fark etti.

Sol kanadın bütününü etkili kullanan İshak, adeta, "Bu forma benim" dedi.

Son haftalarda yükselen performansı ile dikkat çeken Mustafa Akbaş, savunmadaki görevini layığıyla yerine getirirken, Bosingwa'nın olmadığı maçta sağ bek olarak görev yapan Salih Dursun, tam bir görev adamı olduğunu kanıtladı.


Orta sahada görev yapan Ferhat da üst düzey bir görüntü ortaya koymasa da takım bütünlüğü içerisinde sorumluluklarını yerine getiren isimlerden oldu. İlk yarısında bir varlık gösteremeyen Serdar Gürler ikinci yarının ise yıldızı oldu.

Ancak gecenin yıldızı geldiği günden itibaren, "Acaba ne zaman sıçrama yapacak" diye beklenen Soner Aydoğdu oldu. Orta sahada arı gibi çalıştı.

Trabzonspor kupadaki iddiasını ortaya koyduğu maçta sadece üç puan değil, birçok futbolcusunu da kazanmayı başardı