19 Ocak 2015 tarihinde, kocası tarafından öldürülen Çiğdem Çeledir için Eskişehir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.
Hamamyolu Caddesi’nde bulunan Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde toplanan grup burada 19 Ocak 2015 tarihinde kocası tarafından öldürülen Çiğdem Çeledir için basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.
Grup adına basın açıklaması yapan Fatma Kurt, Eskişehir’de öldürülen Çiğdem Çeledir’in hesabını sormak için toplandıklarını söyledi. Kurt, “Çiğdem Çeledir kardeşimiz, kocasından gördüğü şiddet sonucu defalarca korunmak için devlete başvurdu. Ancak korumayla ilgili uygulamalar etkin olmadığı için koruma altındayken boşanmak istediği S. Çeledir tarafından öldürüldü ve katil hala yakalanmadı. Çiğdem’in katili neden hala yakalanamadı? Yetkililere sesleniyoruz; aileyi değil kadınları korumak göreviniz. Korunmak, boşanmak istediğinde Çiğdem’e etkin koruma sağlamak sizin göreviniz. Çiğdem’in katilini yakalamak sizin göreviniz. Hayatlarıyla ilgili gerisine karar verecek olan kadınlardır” dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.
(İHA)